Позачергова Рада заслухає силовиків щодо подій на Банковій і розгляне виплати ФОПам

Позачергова Рада заслухає силовиків щодо подій на Банковій і розгляне виплати ФОПам

Укрінформ
У Верховній Раді у вівторок відбудеться два позачергових засідання, на яких, зокрема, буде заслухано інформацію керівників Служби безпеки, Національної поліції та Державного бюро розслідувань щодо подій, які відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента, а також розглянуто законопроєкти про виплати ФОПам, щодо великої приватизації та податкової амністії.

Порядки денні позачергових засідань оприлюднено на сайті Верховної Ради, передає Укрінформ.

Так, на першому позачерговому засіданні, яке розпочнеться о 13:00, буде розглянуто 13 законопроєктів.

Зокрема, для включення до порядку денного і прийняття рішення заплановано проєкт закону №5300 "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", який передбачає допомогу в розмірі 8 тис. грн ФОПам і найманим працівникам.

На порядку денному також - законопроєкти №4020 "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації"; №4543 "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" щодо приватизації об'єктів великої приватизації".

Читайте також: У Раді ініціюють третє позачергове засідання у вівторок

На засіданні народні депутати також планують розглянути проєкти законів №5253 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету"; №5155 "Про внесення зміни до статті 16 Закону України "Про валюту і валютні операції" у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету"; №5156 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".

Читайте також: У «Слузі народу» заявляють про порушення під час довиборів у Раду на Прикарпатті

Крім того, парламентарії розглянуть законопроєкт №5064 "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

Нардепи також мають намір внести зміни до бюджету для забезпечення діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України (законопроєкт №5197).

У другому читанні депутати розглянуть законопроєкти №4157 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки" та №3931 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок з питань техногенної та пожежної безпеки".

Друге позачергове засідання почнеться відразу після першого. На ньому Верховна Рада заслухає інформацію голови Служби безпеки України Івана Баканова, голови Національної поліції Ігоря Клименка та виконуючого обов'язки директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова щодо подій, які відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента.

Після цього парламентарії мають ухвалити проєкт постанови №5295 "Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України".

На цьому ж засіданні депутати мають намір достроково припинити повноваження народних депутатів Ігоря Колихаєва, який став мером Херсона, та Олександра Скічка, призначеного на посаду голови Черкаської ОДА.

Також на засіданні Верховна Рада призначить позачергові вибори Харківського міського голови (проєкт № 5292) та Шегинівського сільського голови Яворівського району Львівської області (№ 5291).

Як повідомляв Укрінформ, депутати 29 березня розпочали збір підписів за проведення третього позачергового засідання у вівторок для розгляду проєкту постанови про заяву ВР щодо засудження обстрілу незаконними збройними формуваннями українських військовослужбовців та заслуховування начальника Генерального штабу Збройних сил України Руслана Хомчака. Однак наразі розпорядження про скликання такого засідання не оприлюднено.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада скасувала пленарний тиждень із 29 березня по 2 квітня через загострення епідеміологічної ситуації. Натомість, нардепи передбачили роботу в комітетах у цей період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-