Говорити про врегулювання конфлікту на Сході можна лише в повному складі «Норманді» - МЗС

Говорити про врегулювання конфлікту на Сході можна лише в повному складі «Норманді» - МЗС

Укрінформ
Лише в повному, а не скороченому складі «Норманді» потрібно вести перемовини про врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Наша позиція - нічого про Україну без України. Перемовини про врегулювання російсько-українського збройного конфлікту ведуться в Нормандському форматі за участі лідерів чотирьох держав: України, Німеччини, Франції та Росії. Переконані, що лише в повному, а не скороченому складі «Норманді» можна досягти зрушень в ключових питаннях мирного врегулювання, насамперед забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню», - сказав Ніколенко.

Він зазначив, що на тлі загострення обстрілів українських позицій керівництво України нині докладає активних зусиль для активізації переговорів саме в чотиристоронньому форматі – як на рівні глав держав, так і на рівні політичних радників лідерів Н4.

Читайте також: Окупанти на сході України активніше використовують засоби радіоелектронної розвідки з РФ

Як повідомлялося у ЗМІ, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що нині організовується відеоконференція лідерів Росії, Німеччини та Франції Володимира Путіна, Ангели Меркель та Емманюеля Макрона, де вони обговорять загострення на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-