Комітет рекомендує Раді ухвалити постанову про засудження подій на Банковій

Комітет рекомендує Раді ухвалити постанову про засудження подій на Банковій

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту ухвалити за основу і в цілому проєкт постанови "Про засудження подій, що відбулися 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

"Комітет 16 голосами «за» при «2» - проти та 3, що утрималися, прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проєкт постанови №5295 за основу і в цілому з урахуванням пропозиції Комітету", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт доповів народний депутат Олександр Бакумов. Він зачитав текст проєкту постанови та зазначив, що автори, «засуджуючи будь-які спроби підміни цивілізованого виявлення незгоди з діями влади насильством та наругою над державними символами», вважають, що дії протестувальників були спрямовані на «підрив державності» і парламент має відреагувати на події 20 березня поточного року під Офісом Президента.

Читайте також: Затриманого на Банковій Влада Сорда відправили під цілодобовий домашній арешт

Голова підкомітету Владлен Неклюдов доповів пропозицію підкомітету щодо підтримки Комітетом проєкту постанови з виключенням пункту 2 про доручення Державному управлінню справами подати до Верховної Ради інформацію щодо розміру шкоди, завданої будівлі Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 20 березня під Офісом Президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Читайте також: Організатори акції на Банковій розраховували на масові бійки і сутички з поліцією - Геращенко

В Офісі Президента завдані будівлі збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-