Зеленський обговорить ситуацію на сході України з «нормандською четвіркою» - Мендель

Зеленський обговорить ситуацію на сході України з «нормандською четвіркою» - Мендель

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський має намір обговорити ситуацію на сході України та подальші кроки із досягнення миру з лідерами країн Нормандського формату.

Про це розповіла прессекретар Президента Юлія Мендель в ефірі програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом", повідомляє Укрінформ.

"У п'ятницю загинули четверо українців. Саме тому Президент ініціював невідкладне позачергове засідання підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи. Він також має намір обговорити ситуацію і подальші кроки щодо досягнення миру на Донбасі з лідерами країн "нормандської четвірки"", - зауважила вона.

Мендель підкреслила, що кількість випадків відкриття вогню збільшилася з початку року.

Читайте також: Окупанти відкривали вогонь із забороненого 120-го калібру та гранатометів

За її словами, загострення ситуації особливо помітно на тлі перших місяців режиму припинення вогню, коли "вперше за роки бойових дій на Донеччині й Луганщині кількість поранених і вбитих зменшилася в десятки разів".

Як повідомлялося, 26 березня під Шумами внаслідок прицільного обстрілу позицій Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів загинуло четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень та були доправлені до медзакладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-