Довибори на двох округах проходять у штатному режимі – ЦВК

Довибори на двох округах проходять у штатному режимі – ЦВК

Укрінформ
Вибори народних депутатів України, призначені на 28 березня на Донеччині та Франківщині, розпочалися вчасно та проходять у штатному режимі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ЦВК.

«Сьогодні, 28 березня 2021 року, в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбуваються проміжні вибори народних депутатів України. Всі 229 виборчих дільниць (221 – звичайна та 8 – спеціальних) відкрилися вчасно, о 8:00. Загалом майже 295 тисяч виборців зможуть узяти участь у голосуванні в обох округах», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за наявними у Центральної виборчої комісії даними, станом на 9:00 надзвичайних подій на виборчих дільницях не зафіксовано, голосування триває у штатному режимі з системним дотриманням протиепідемічних заходів.

Читайте також: Довибори в Раду: ЦВК винесла попередження 11 кандидатам

Виборчі дільниці забезпечені необхідними матеріально-технічними засобами та інформаційно-довідковими плакатами, у тому числі засобами протиепідемічного захисту та роз’яснювальними матеріалами про захист від вірусних інфекцій, профілактику інфікування коронавірусом та його поширення.

У приміщеннях виборчих дільниць нанесені своєрідні безпечні лінії черги з необхідною дистанцією, проводяться періодична дезінфекція поверхонь та регулярне провітрювання приміщень.

В пресслужбі нагадали, що члени комісій та інші учасники виборчого процесу зобов’язані використовувати індивідуальні засоби захисту, антисептики. Також на дільницях чергують медичні працівники, які моніторять стан здоровʼя виборців та допомагають ДВК здійснювати дезінфікаційні заходи.

Читайте також: Довибори у Раду: ЦВК скасувала реєстрацію Марчевського і Звіробій

Результати проміжних виборів народних депутатів України в цих округах мають бути встановлені не пізніше як на пʼятнадцятий день з дня голосування, тобто до 12 квітня 2021 року включно.

Також ЦВК нагадала про заборону ведення передвиборної агітації у день голосування.

Як повідомляв Укрінформ, участь у проміжних виборах до Верховної Ради беруть 32 кандидатів. Спочатку ЦВК зареєструвала 34 кандидатів, однак пізніше генеральний продюсер заблокованого в Україні телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський, який балотувався від партії "Опозиційна платформа - За життя" в ОВО №50, і кандидат від “Європейської солідарності” Маруся Звіробій-Біленька (в ОВО №87) знялися з виборчих перегонів.

Позачергові парламентські вибори в Україні відбулися 21 липня 2019 року, чергові місцеві вибори — 25 жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-