Разумков скликає дві позачергові Ради 30 березня

Разумков скликає дві позачергові Ради 30 березня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергових засідань парламенту у вівторок, 30 березня.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація розміщена на сайті ВР.

Так, перше позачергове пленарного засідання заплановано на 13 годину 30 березня і скликається на вимогу Президента.

На ньому планується розглянути 13 законопроєктів, серед яких - про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку (№ 3553); про надання допомоги застрахованим особам на обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19 (№ 5300); про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" (№ 5064); про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації (№ 4020) та інших.

Друге позачергове засідання Ради скликається цього ж дня, 30 березня, на вимогу 156 народних депутатів.

Воно буде проведено відразу після завершення першого позачергового пленарного засідання Верховної Ради.

На цьому засіданні, згідно з розпорядження, планується заслухати інформацію голови Служби безпеки України Івана Баканова, голови Національної поліції України Ігоря Клименка, в.о. директора ДБР Олексія Сухачова щодо подій, які відбулись 20 березня біля Офісу Президента.

У порядку денному і розгляд проєкту постанови Верховної Ради про засудження подій, що відбулись 20 березня біля Офісу Президента (№ 5295).

Крім того, депутати мають намір розглянути проєкти постанов: про дострокове припинення повноважень народного депутата Ігоря Колихаєва (реєстр. № 4447) та про дострокове припинення повноважень депутата Олександра Скічка (№ 5012).

Також заплановано до розгляду питання про призначення позачергових виборів Харківського міського голови (№ 5292) та про призначення позачергових виборів Шегинівського сільського голови Яворівського району Львівської області (№ 5291).

Читайте також: Разумков анонсував реакцію Ради на обстріли під Шумами

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада скасувала пленарний тиждень із 29 березня по 2 квітня і планувала відновити роботу в пленарному режимі орієнтовно 13 квітня.

Водночас 21 березня депутати з фракції «Слуга народу» заявили, що ініціюватимуть позачергового засідання ВР, зокрема, для ухвалення постанови про надання оцінки подіям, які відбулися під Офісом Президента.

Увечері 20 березня під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-