Арестович - про публікацію в Росії плану «Мінська»: Вони злякалися відповідальності

Арестович - про публікацію в Росії плану «Мінська»: Вони злякалися відповідальності

Укрінформ
Росія намагається дезавуювати новий план мирного врегулювання ситуації на сході України, який розробили Франція та Німеччина, а також підтримала Україна.

Про це у програмі "На самом деле: Украина" телеканалу "Дом" заявив радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, передає Укрінформ.

"Ми не коментуємо, не спростовуємо і не підтверджуємо "зливи" російської влади через російську пресу", - сказав Арестович з приводу опублікованих 24 березня в російському виданні "Комерсант" нібито напрацювань планів "нормандської четвірки" щодо врегулювання конфлікту на сході України.

На його думку, публікація з'явилася саме зараз, тому що російська сторона таким чином намагається дезавуювати новий мирний план.

Читайте також: Публікація у ЗМІ підтверджує, що мирний план реалізації «Мінська» перебуває в РФ - Єрмак

"Щойно намітилося просування щодо кластерів, деякий ентузіазм Франції, Німеччини і відповідні дії України, вони злякалися, що їх поставлять перед ситуацією, коли вони повинні будуть взяти на себе політичну і практичну відповідальність за виконання цих кластерів", - указав Арестович. Він додав, що після ухвалення плану, викладені в ньому кластери буде дуже складно дезавуювати, адже цей документ - це колективна воля Франції та Німеччини, яку підтримала Україна.

"Тут уже доведеться спростовувати не ТКГ, а глав держав "нормандського формату". Для них (російської сторони, - ред.) це неприйнятний варіант, тому що він їх не веде до розв’язання двох основних завдань. Перше - переведення перемовин до прямих із так званими "ДНР" та "ЛНР," що є їхньою політичною метою. І друге - зняття європейських санкцій, тому що блокування кластерів - це дуже недружньо у ставленні до Франції та до Німеччини", - пояснив спікер української делегації в ТКГ.

Читайте також: Єрмак пояснив, навіщо у Росії перекручують версію мирного плану

Як повідомлялося, російське видання "Коммерсантъ" 24 березня оприлюднило матеріал, де нібито розкривається суть підготовленого німецько-французького проєкту "Ключові кластери з реалізації Мінських угод" із пропозиціями української та російської сторін щодо їхнього бачення врегулювання ситуації.

Олексій Арестович заявляв, що зміст документів переговорного процесу щодо ключових кластерів з реалізації Мінських угод, які обговорюються у ТКГ, не розкривається до моменту їх підписання на прохання Франції, Німеччини та ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-