МЗС запровадило титул почесного амбасадора України

МЗС запровадило титул почесного амбасадора України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ запровадило титул почесного амбасадора України, який надаватиметься фізичним і юридичним особам, українським та іноземним громадянам за активну промоцію нашої держави у світі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в п’ятницю.

«Уперше з моменту здобуття незалежності України і створення дипломатії сучасної незалежної держави МЗС запроваджує титул почесного амбасадора, який надаватиметься адвокатам та промоутерам України у світі. Тобто ми нагороджуватимемо і цим відзначатимемо та мотивуватимемо людей, які найбільш активно просувають і захищають інтереси України у світі, не належачи при цьому до системи державних органів України або інших країн..., допомагають популяризувати Україну та все українське», - сказав Кулеба.

Читайте також: МЗС ухвалило першу в історії України Стратегію публічної дипломатії

Він додав, що звання почесний амбасадор України буде найвищою відзнакою у сфері публічної дипломатії.

Як пояснив Кулеба, відзнака надаватиметься фізичним і юридичним особам, українським та іноземним громадянам, які сприяють просуванню позитивного іміджу України у світі, а номінувати кандидатів на отримання цього титулу, окрім МЗС та посольств України за кордоном, зможуть також організації закордонних українців та будь-яка неурядова громадська організація, яка має експертизу у сфері міжнародних відносин.

«Тобто ми робимо народну премію і хочемо, щоб її легітимність і авторитет були максимально високими», - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-