Кравчук не вірить, що саміт «Норманді» відбудеться у квітні

Кравчук не вірить, що саміт «Норманді» відбудеться у квітні

Укрінформ
Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що назвати дату зустрічі лідерів країн «нормандського формату» можна буде після узгодження плану врегулювання конфлікту на сході України.

Як передає Укрінформ, в ефірі каналу «Україна 24» Кравчук зазначив, що більше не може стверджувати, що зустріч «нормандської четвірки» відбудеться у квітні.

«Факти стають більш очевидними... Тому сказати, що у квітні буде зустріч... я не знаю, поки не буде узгоджено це питання в цілому та інші питання на рівні політичних радників, поки вони не домовляться між собою про спільні кроки або про спільний план, запропонований Францією, Німеччиною та Україною. А поки Росія мовчить, будемо казати так, як воно є, говорити про зустріч на вищому рівні немає можливості», - сказав голова української делегації в ТКГ.

Як повідомлялося, раніше Кравчук припустив, що зустріч лідерів «нормандської четвірки» може відбутися вже у квітні.

Читайте також: Кравчук пояснив, чому Штати мають приєднатись до «Норманді»

«Нормандська четвірка» була створена у 2014 році для врегулювання збройного конфлікту на сході України. Зустрічі в «нормандському форматі» проходять на рівні представників МЗС, міністрів закордонних справ, глав держав і урядів чотирьох країн - України, Франції, Німеччини та Росії.

Остання зустріч лідерів чотирьох країн відбулася в Парижі у грудні 2019 року. В ході переговорів була досягнута домовленість про проведення нового саміту в 2020 році, проте він так і не відбувся.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-