Представник Держдепу США: Україна - опора східнослов’янського світу

Представник Держдепу США: Україна - опора східнослов’янського світу

Укрінформ
Україна є важливою країною для регіону і опорою східнослов’янського світу, тож її успіх у державотворенні буде символічним і зможе у довгостроковій перспективі дати справжній імпульс для реформ у Росії.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Україна є важливою країною для регіону. І це важлива країна символічно. Це опора, якщо хочете, східнослов’янського світу. І я думаю, що важливість України ніколи не була недооцінена - навіть сторонніми людьми, які можуть не стежити щодня за деталями. Мій колишній професор Збігнєв Бжезінський якось сказав, що якщо Україна досягне успіху, це дасть справжній імпульс для реформ у Росії в довгостроковій перспективі. І тому ми ставимось до України, зважаючи на її заслуги, і саме тому є така увага на допомозі, яку надає Конгрес. Це фокус нашої дипломатії", - сказав Кент.

Читайте також: Дзвінок Байдена і Зеленського має бути підкріплений діями - представник Держдепу

Він додав, що у США розуміють великий потенціал українців "чи то в інформаційних технологіях, чи в агробізнесі, чи динамізмі громадянського суспільства", і хочуть підтримати це, щоб Україна досягла власного успіху. "Ми також розуміємо, що якщо Україна досягне успіху, то інші країни далі на сході зрозуміють, що багато неправдивих тверджень Росії просто не відповідають дійсності", - вважає заступник помічника держсекретаря.

Читайте також: Сенатори вимагають від Держдепу нарешті зупинити Nord Stream 2 санкціями

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати добре обізнані щодо викликів, які сьогодні стоять перед Україною, та готові посилити її підтримку в різних сферах.

Фото: VOA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-