Публікація у ЗМІ підтверджує, що мирний план реалізації «Мінська» перебуває в РФ - Єрмак

Публікація у ЗМІ підтверджує, що мирний план реалізації «Мінська» перебуває в РФ - Єрмак

Укрінформ
Публікація у російській газеті «Коммерсантъ», що розкриває положення доопрацьованого Україною німецько-французького проєкту мирного врегулювання «Ключові кластери з реалізації Мінських угод», підтверджує наявність документа у російської сторони.

Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» заявив Глава Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

«Позитивний момент полягає в тому, що оприлюднений матеріал підтверджує мою попередню заяву, яку чомусь поставили під сумнів представники Росії. Я нагадаю, що говорив про те, що план мирного врегулювання, створений на базі німецько-французького проєкту та доопрацьований українською стороною, лежить на столі у російської делегації», - заявив керівник ОП.

Він додав, що «наявність у Росії мирного плану надає їй можливість сприяти завершенню війни на Донбасі, повернути Україні її території та людей за умови політичної волі на те».

Читайте також: Єрмак обговорив з послами «Великої сімки» та ЄС ситуацію на Донбасі

Єрмак також зазначив, що сам факт наявності такої публікації у російських ЗМІ, які розголошують деталі переговорного процесу між політичними радниками Нормандської четвірки, порушує етику внутрішніх домовленостей у межах нормандського формату.

Російське видання «Коммерсантъ» 24 березня оприлюднило матеріал, де розкривається суть підготовленого німецько-французького проєкту «Ключові кластери з реалізації Мінських угод» із пропозиціями української та російської сторін щодо їхнього бачення врегулювання ситуації.

Читайте також: Арестович пояснив, чому не оприлюднюють зміст проєктів документів ТКГ

Як повідомлялося, радник з інформаційної політики української делегації у тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявляв, що зміст документів мінського переговорного процесу щодо ключових кластерів з реалізації Мінських угод, які зараз обговорюються у ТКГ, не розкривається до моменту їх підписання на прохання Франції, Німеччини та ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-