Єрмак зустрівся з представниками міжнародних бізнес-асоціацій – про що говорили

Єрмак зустрівся з представниками міжнародних бізнес-асоціацій – про що говорили

Фото
Укрінформ
Тісна й ефективна співпраця влади та представників ділових кіл необхідна для побудови незалежної та економічно сильної України.

На цьому наголосив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час зустрічі з представниками міжнародних бізнес-асоціацій, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Ми з вами – в одній команді. Ми рухаємося в одному напрямку, і в нас єдині цілі – щоб наша країна, Україна, була успішною і щоб ми могли говорити про наші досягнення та перемоги», – зазначив Єрмак.

Він наголосив на важливості залучення представників бізнесу до різних напрямків діяльності держави та Президента. Зокрема, йдеться про допомогу в організації та наповненні економічної складової міжнародних візитів глави держави, щоб вони були ще більш результативними.

Керівник ОП також наголосив на важливості оцінки з боку ділових кіл роботи представництв України за кордоном, оскільки Президент поставив завдання посилити економічну складову діяльності дипломатів.

«Економічні питання, питання розвитку відносин, інвестицій є для нас сьогодні пріоритетом», – заявив Єрмак.

Водночас він запросив представників бізнесу до участі в розробці законодавчих ініціатив та створенні й діяльності національного фонду інвестицій. «Кожен законодавчий акт має відповідати насамперед інтересам наших громадян і водночас давати розвиток бізнесу та створювати дійсно привабливі умови для залучення інвестицій», – зауважив Єрмак.

Читайте також: Єрмак обговорив з послами «Великої сімки» та ЄС ситуацію на Донбасі

Представникам бізнес-асоціацій розповіли про останні ініціативи та пропозиції, спрямовані на поліпшення умов роботи для бізнесу. Зокрема, йшлося про заходи держпідтримки малого й мікробізнесу в умовах посилення карантинних обмежень, відданість позиції щодо незалежності НБУ, налаштованість на продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, розширення сфери безготівкових розрахунків, детінізацію економіки та дерегуляцію. У цьому контексті відзначено рух у напрямку цифровізації процесів, розвиток IT-індустрії та проєкту «Дія.City». Окремо наголошувалося на важливості продовження боротьби з корупцією, додали в ОП.

Повідомляється, що на зустрічі йшлося також про модернізацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, переговори про так званий промисловий безвіз. "Серед іншого завдяки участі представників бізнесу в оновленому документі будуть враховані ті галузі, які раніше не входили до переліку", - зауважили в ОП.

Як зазначається, Єрмак запросив представників ділових кіл до співпраці та наголосив на зацікавленості в роботі на постійній основі.

Зі свого боку представники бізнес-асоціацій відзначили важливість системного підходу в реалізації озвучених кроків та ініціатив, наголосили на важливості судової реформи, ефективної роботи правоохоронних органів і висловили готовність поглибити співпрацю.

У зустрічі взяли участь віце-прем'єр-міністр – міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, голова Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, заступниця керівника ОП з питань економічної політики Юлія Свириденко та радник керівника ОП Тимофій Милованов. Від бізнес-асоціацій - президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер, голова Ради директорів Американської торговельної палати, співзасновник та головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна, генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала, засновник і президент CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук, виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-