Конституційний Суд відмовився розглядати справу про призначення Шкарлета

Конституційний Суд відмовився розглядати справу про призначення Шкарлета

Укрінформ
Конституційний Суд відмовився відкривати конституційне провадження у справі за поданням народних депутатів щодо оскарження постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба КСУ.

«За наслідками розгляду питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 45 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Постанови Верховної Ради України «Про призначення Шкарлета С.М. міністром освіти і науки України» постановлено Ухвалу колегії суддів про відмову у відкритті конституційного провадження у справі. Питання щодо відкриття конституційного провадження у цій справі розглядатиметься на засіданні Великої палати Суду», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, група народних депутатів оскаржила у Конституційному Суді постанову Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Читайте також: Шкарлет пояснив, чому цьогоріч скасували ДПА

ВР 17 грудня 2020 року призначила Шкарлета міністром освіти.

Фракція "Голос" заявила про кнопкодавство під час голосування у сесійній залі. 18 січня Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо неперсонального голосування у Верховній Раді за статтею 364-2 (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Таке зловживання карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 8,5 до 17 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-