Зеленський підписав санкції проти 26 іноземців та 81 компанії

Зеленський підписав санкції проти 26 іноземців та 81 компанії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня щодо запровадження санкцій проти 26 іноземців та 81 юридичної особи.

Відповідний указ №109/2021 опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня 2021 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - ідеться в документі.

Санкції введено загалом проти 26 фізичних і 81 юридичної особи на три роки.

Серед компаній санкції застосовані до зареєстованих у Росії ІТАР-ТАСС, "Газета.Ру", Міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні", "Лента.Ру", Федеральне агентство новин, кілька страхових компаній, Сибірська нафтогазова компанія тощо.

Читайте також: Президент увів у дію санкції проти двох російських банків

Також санкції введено проти компаній з місцерозташуванням у Криму - Чорноморнафтогаз, Кримгеологія, Кримгазсєті, Массандра та інших.

Крім того, під санкції, за рішенням РНБО, потрапили громадяни Російської Федерації, а саме: перший заступник міністра внутрішніх справ РФ Олександр Горовий та начальник Головного управління з питань міграції МВС РФ Валентина Казакова, заступник голови комітету Ради Федерації Федеральних зборів РФ з конституційного законодавства і державного будівництв Олександр Башкін, заступник міністра праці і соціального захисту РФ Всеволод Вуколов, керівник 1-ї Служби (Служби контррозвідки) Федеральної служби безпеки РФ Владислав Меньщиков, директор "Федерального научно-исследовательского социологического центра Российской академии наук" Михайло Горшков та інші.

Крім того, під санкції потрапили громадяни Франції - депутати Європейського парламенту Віржині Жорон, Лакапель Жан-Лін та Олів'є Філіпп.

Читайте також: РНБО ввела санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що в липні 2020 року низка французьких та німецьких депутатів незаконно відвідували тимчасово окупований Росією Крим. Серед цих депутатів вказувались п'ять депутатів Європейського парламенту від Франції: Тьєррі Маріані, Віржіні Жорон, Жан-Лін Лакапель, Філіп Олів'є і Ерве Ів Марі Клод Жувене.

Читайте також: Янукович, Азаров, Табачник і не тільки: Радбез запровадив санкції

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня РНБО запровадила персональні санкції проти експрезидента Віктора Януковича, колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, ексміністра освіти Дмитра Табачника, ексгенпрокурора Віктора Пшонки та низки інших колишніх посадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-