У Раді зареєстрували проєкт постанови про засудження подій на Банковій

У Раді зареєстрували проєкт постанови про засудження подій на Банковій

Укрінформ
Члени фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови про засудження подій, що сталися біля будівлі Офісу Президента 20 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті парламенту.

Ініціаторами відповідного проєкту №5295 є 130 народних депутатів від «Слуги народу».

Текст документа поки що відсутній на сайті Ради. Зазначається, що його передано на розгляд керівництву.

Читайте також: Разумков – про події на Банковій: Демократія не означає, що можна робити все, що заманеться

Як повідомлялося, фракція «Слуги народу» ініціювала позачергове засідання Верховної Ради, щоб ухвалити постанову про засудження подій під час акції на підтримку Сергія Стерненка під Офісом Президента.

Депутат від «Слуги народу», заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура у понеділок, 22 березня, не виключив, що позачергове засідання ВР відбудеться в п'ятницю, 26 березня.

«Порядок денний буде пізніше. Але я буду пропонувати також включити питання про тарифи, ФОПи і доступне розмитнення авто», - зазначив він.

Раніше, 19 березня, Верховна Рада скасувала пленарний тиждень з 29 березня до 2 квітня. Таким чином, парламентарії відновлять роботу в пленарному режимі 13 квітня.

Ввечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Пізніше поліція заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників акції біля Офісу Президента. Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-