Разумков розповів про результати візиту до Брюсселя

Разумков розповів про результати візиту до Брюсселя

Фото, відео
Укрінформ
Парламентська делегація України на чолі з Головою ВР Дмитром Разумковим під час візиту до Брюсселя відчула підтримку за ключовими напрямками відносин між Україною і ЄС, а також підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої країни.

Про це у понеділок під час спілкування з пресою за підсумками переговорів у Європейському парламенті заявив сам Дмитро Разумков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми мали можливість поспілкуватися з Президентом (Європарламенту) Сассолі, також були в штаб-квартирі НАТО. Для України це дуже очевидний вибір, він закріплений в Конституції нашої держави, і для нас принципово важливим є підтримувати цей діалог. Перший важливий пункт – це збереження й покращення умов для такого діалогу. Другий – це спільна позиція у відстоюванні і відновленні територіальної цілісності нашої держави. Без підтримки наших партнерів, без продовження санкцій по відношенню до Російської Федерації це було б значно важче робити», - сказав Голова Верховної Ради, відповідаючи на запитання Укрінформу.

Він зауважив також, що відчув від європейських колег готовність долучитися до роботи в рамках «Кримської платформи».

«Практично всі висловили готовність долучитися, в межах своїх можливостей, до роботи цього нового майданчика, який буде нам також допомагати повертати тимчасово окуповану територію Криму і захищати людей, які сьогодні вимушено мешкають на цих територіях. Передусім, це громадяни України, які також потерпають від того, що робить Російська Федерація по відношенню до них, до прав та свобод, до демократичних принципів, до яких ми всі з вами звикли», - додав Разумков.
 

Читайте також: Разумков закликав президента Європарламенту посприяти в ухваленні «кримської» резолюції

Він поінформував, що сьогодні в Європарламенті був підписаний меморандум про взаєморозуміння між цією інституцією і Верховною Радою України, який допоможе українській стороні розвивати парламентаризм за європейськими демократичними стандартами.

«Співпраця з Європарламентом … допомагає нам проводити реформи. Ви добре знаєте, що ми, нарешті, запровадили сенсорну кнопку, є багато законопроєктів, які допомагають збільшити інституційну спроможність Верховної Ради, порівняно з минулими скликаннями. Ми маємо продовжувати цей рух і створювати умови, щоб у бік Українського парламенту звучало менше критики», - сказав спікер ВР.

Як повідомлялося, 22-23 березня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков перебуває з робочим візитом у Брюсселі (Королівство Бельгія) та Люксембурзі (Велике Герцогство Люксембург). У понеділок він зустрівся з представниками європейських інституцій, НАТО і Палати представників Бельгії. У вівторок український спікер перебуватиме у Люксембурзі, де запланована зустріч з головою Палати депутатів Люксембургу Фернандом Етгеном та членами Комітету із закордонних та європейських справ.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-