Уруський задекларував 1,4 мільйона доходів за 2020 рік

Уруський задекларував 1,4 мільйона доходів за 2020 рік

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський задекларував 1,405 млн грн доходів за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані щорічної декларації Уруського, яка оприлюднена в реєстрі декларацій. 

Зокрема, торік віцепрем'єр-міністр отримав 286, 8 тис. грн зарплати у Кабінеті Міністрів, 1,112 млн грн. – у ТОВ "Прогрестех-Україна". Також Уруський отримав 7 245 грн виплат згідно з цивільно-правовими правочинами від ТОВ "АКСТ".

Дружина Уруського Олександра отримала загальний дохід 283,9 тис. грн, який складається тільки із зарплати за основним місцем роботи.

Уруський вказав у декларації 50 тис. дол. готівкових коштів. Згідно з даними декларації, у березні минулого року віцепрем’єр-міністр залучив кредит у розмірі 1,154 млн грн для придбання автомобіля. Станом на кінець звітного періоду він виплатив 385 тис. грн тіла кредиту та 11,8 тис. грн відсотків.

Читайте також: Вітренко задекларував ₴11,8 мільйона доходу від процентів в Ощадбанку

Згідно з декларацією, Уруський володіє на правах спільної власності з дружиною та дітьми квартирою в Києві площею 93 кв. м. Крім того, урядовцю належить земельна ділянка в Новосілках Київської області площею 22 266 кв. м.

Дружина Уруського вказана в декларації власницею трьох земельних ділянок в н.п. Мостище Київської області — площею 1500 кв. м, 2 470 кв. м та 2 266 кв. м.

Також дружина віцепрем’єра володіє об'єктом незавершеного будівництва - житловим будинком загальною площею 505 кв. м.

У власності Уруського є також автівки марки Volkswagen 2012 року випуску та BMW 2019 року випуску, його дружина володіє Peugeot 2014 року випуску.

Окрім цього, в декларації вказані корпоративні права Уруського у наступних компаніях: ТОВ «Авіаційно-космічні системи і технології» — 48%, ТОВ «Ековей Технолоджі» - 25%, ТОВ «Юнайтед Гудс Енд Фудс ЛТД» — 33%, ТОВ «Юнайтед Гудс Енд Фудс» — 25%, ТОВ «Proxima Technical Consulting FZ LLC» — 33%, ТОВ «НДТЦ РОТОР» - 3%. Зазначено, що корпоративні права не передані в управління.

Читайте також: Судді, депутати та військові: НАЗК почало перевірку ще 89 декларацій

Також Олег та Олександра Уруські мають рахунки в низці банківських установ, але в декларації не вказана наявність чи сума коштів на цих рахунках.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 липня 2020 року призначила Олега Уруського на посаду віцепрем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Сьогодні він склав присягу члена Кабінету Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-