Україна вдячна США за підтримку в сфері безпеки — Арахамія

Україна вдячна США за підтримку в сфері безпеки — Арахамія

Укрінформ
Голова фракції політичної партії «Слуга Народу» Давид Арахамія подякував американським конгресменам за підтримку України у сфері безпеки.

Про це передає Укрінформ із посиланням на сайт СН.

«Ми вдячні нашим партнерам зі США за двопартійну підтримку політики нашої країни та дій Президента України Володимира Зеленського. Наразі ми активно спілкуємося щодо ряду й інших питань, напрацьовуючи матеріали у сфері військової підтримки України з боку США, боротьби з корупцією та посилення санкційної політики стосовно РФ», – заявив Арахамія.

За його словами, група сенаторів Конгресу США презентувала оновлений Акт на підтримку безпеки України. Він передбачає грошову допомогу та стратегічну підтримку. Зокрема, йдеться про дозвіл на військове фінансування України на суму до 300 млн дол. на рік. Також документ закликає призначити спеціального посланника для України, який стане сполучною ланкою США на мирних переговорах у «нормандському форматі».

Арахамія наголосив, що це логічний крок в комплексі заходів щодо укріплення співпраці між Україною та США. Також є домовленість, що спілкування з конгресменами буде регулярним, це допоможе створити єдиний двопартійний фронт підтримки України. Для цього голова фракції "Слуга народу" планує провести онлайн-зустрічі з конгресменами та сенаторами США, які відбудуться найближчими тижнями.

Читайте також: Арахамія каже, що ОПЗЖ і «Батьківщина» блокують законопроєкти про євробляхи

Як повідомляв Укрінформ, раніше американський конгресмен-республіканець Браян Фітцпартрік заявляв про те, що Сполучені Штати мають намір продовжувати потужну фінансову, військову, безпекову та інші види підтримки України на тлі агресії проти неї з боку Російської Федерації.

Двопартійна група законодавців у верхній палаті США внесла на розгляд Сенату законопроєкт щодо посилення взаємодії з Україною у сфері безпеки. Законопроєкт описує історію окупації території України, починаючи з 1919 року, – від радянської влади до окупації німецькими фашистами в 1940-х роках та Росією 2014 році. Документ також розкриває сенс для Конгресу та загалом для Сполучених Штатів щодо підтримки України у галузі безпеки й оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-