У Раді ініціюють позачергове засідання через події на Банковій

У Раді ініціюють позачергове засідання через події на Банковій

Укрінформ
Ряд народних депутатів ініціюють проведення позачергового засідання Верховної Ради, аби дати оцінку подіям під Офісом Президента під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Як передає Укрінформ, про це повідомив народний депутат від «Слуги народу», заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура в Телеграмі.

«Ініціюємо разом із колегами проведення позачергового засідання ВР для ухвалення постанови про надання оцінки тим подіям, які відбулися вчора під Офісом Президента», - написав він.

За словами Качури, він пропонуватиме заслухати на позачерговому засіданні з вищезазначеного питання правоохоронні органи.

«Всі громадяни країни повинні знати прізвище організатора вчорашніх провокацій на Банковій», - заявив він.

Читайте також: Метою правоохоронців на Банковій було не допустити провокацій - глава УДО

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Верховна Рада скасувала тиждень роботи в пленарному режимі з 29 березня до 2 квітня. Таким чином, парламентарії відновлять роботу в пленарному режимі 13 квітня.

Ввечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Пізніше поліція заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента. Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-