Гонтарева - про  «справу Рожкової»: Це просто театр абсурду

Гонтарева - про «справу Рожкової»: Це просто театр абсурду

Укрінформ
Ексголова Нацбанку Валерія Гонтарева обурена інформацією про можливе розслідування стосовно члена правління НБУ Катерини Рожкової у справі ПриватБанку.

Як передає Укрінформ, про це Гонтарева заявила в коментарі ЕП.

"Це просто театр абсурду! Весь світ знає, хто такий Kroll, і хто такий Коломойський. Всі знають, коли і чому НБУ спільно з Мінфіном і з допомогою US Treasury (міністерство фінансів США – ред.) наймав Kroll, AlixPartners і юридичних радників", - заявила Гонтарєва.

За її словами, співпраця з детективами була прописана в меморандумі з МВФ, і розслідування правоохоронних органів проти членів правління НБУ будуть "черговою ганьбою для України на весь цивілізований світ".

Як повідомлялося, за даними видання Kyiv Post, яке посилається на документ Генпрокуратури, проти першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової, а також кількох співробітників, які працювали над націоналізацією ПриватБанку у 2016 році, відкрито кримінальне провадження.

За інформацією журналістів, правоохоронці ведуть розслідування щодо Рожкової через те, що Нацбанк "поділився інформацією" з компаніями, які залучили до розслідування про виведення 5,5 мільярда доларів з ПриватБанку до його націоналізації у 2016 році.

Читайте також: В Офісі Президента стурбовані внутрішніми чварами у Нацбанку

Зокрема, йдеться про міжнародну компанію Kroll, що спеціалізується на корпоративних розслідуваннях, консалтингову AlixPartners і юридичні фірми Hogan Lovells та Asters.

Сама Рожкова заявила Kyiv Post, що їй невідомо про будь-які звинувачення, але нападки через співпрацю НБУ з іноземними компаніями, за її словами, не є чимось новим.

Нагадаємо: ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель неробочих кредитів ПриватБанку, який пов'язують з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінювався у 212,795 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-