Шмигаль пропонує Німеччині обмін досвідом у сфері кібербезпеки

Шмигаль пропонує Німеччині обмін досвідом у сфері кібербезпеки

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пропонує Німеччині обмін досвідом у сфері кібербезпеки, оскільки Україна постійно протистоїть кібератакам з боку Російської Федерації.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це Шмигаль сказав під час зустрічі з федеральним міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Зустріч відбулася в рамках робочого візиту української делегації до Федеративної Республіки Німеччина.

Сторони порушили питання безпекової ситуації на сході України та деокупації Криму.

Прем’єр-міністр України наголосив, що Україна зацікавлена в активізації військово-технічного співробітництва з ФРН як з одним із важливих міжнародних партнерів.

Шмигаль запропонував Крамп-Карренбауер обмін досвідом у сфері кібербезпеки, оскільки Україна постійно протистоїть кібератакам з боку Російської Федерації. «Україна, фактично будучи полігоном для застосування кіберінструментів із зловмисною метою, має унікальний практичний досвід з нейтралізації кібератак, який може бути корисним для держав-партнерів», — зауважив очільник уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна прагне розвивати співробітництво з ФРН у сфері кібербезпеки, і на даному етапі важливим є поглиблення секторальної співпраці. У зв’язку з цим Україна, як відзначив Шмигаль, зацікавлена у проведенні другого раунду двосторонніх кіберконсультацій з Німеччиною.

Читайте також: Україну цікавить досвід ФРН у реструктуризації вугільних регіонів — Шмигаль

Прем'єр-міністр України запевнив міністра оборони Німеччини, що євроатлантична інтеграція є пріоритетом зовнішньої політики та політики безпеки України. Він також подякував Німеччині за підтримку в питанні надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

«Україна використовуватиме цей статус для подальшого зміцнення відносин з Альянсом. Зокрема ми прагнемо досягти цього через збільшення участі в операціях, тренуваннях та навчаннях НАТО, через посилення обміну інформацією між Україною та Альянсом, обміну досвідом та знаннями щодо протидії гібридній війні та через збільшення присутності українських спеціалістів на посадах в структурах НАТО», — відзначив Прем’єр-міністр.

Як наголосив Шмигаль, імплементація реальних реформ є шляхом України до членства в Альянсі, тому Україна залишається відданою структурним реформам та модернізації сектору безпеки й оборони.

«Серед ключових пріоритетів уряду є продовження реформування сектору безпеки і оборони, приведення Збройних Сил України та інших військових формувань у відповідність до вимог та стандартів НАТО і ЄС. Нашою дорожньою картою реформ для реалізації євроатлантичних прагнень є Річна національна програма під егідою Комісії Україна-НАТО», — зауважив голова уряду.

Прем’єр-міністр подякував за високопрофесійну консультативно-дорадчу допомогу, яку надають радники Міністерства оборони Німеччини у процесі реформування оборонного сектору України, а також високо оцінив значну фінансово-технічну підтримку, яку надає Міністерство оборони Німеччини у процесі модернізації військових медичних закладів Збройних Сил України.

Шмигаль висловив сподівання, що Німеччина як надійний партнер України на найвищому політичному рівні долучиться до саміту Кримської платформи та стане активним учасником цієї ініціативи з деокупації Криму.

Читайте також: Шмигаль запропонував відкрити в Україні бюро німецького регіону Північний Рейн-Вестфалія

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує на активну участь німецької сторони у міжнародній платформі щодо деокупації Криму. Про це він заявив на зустрічі з головою Християнсько-демократичного союзу (ХДС), прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом у Дюссельдорфі.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-