Волкер: Адміністрація США має намір провести телефонну розмову Байдена і Зеленського

Волкер: Адміністрація США має намір провести телефонну розмову Байдена і Зеленського

Укрінформ
Колишній спеціальний представник США в переговорах по Україні Курт Волкер вважає, що телефонна розмова президентів США і України Джо Байдена і Володимира Зеленського невдовзі відбудеться.

Про це він сказав під час онлайн-включення, організованого Американсько-Українською діловою радою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Адміністрація (президента США Джо Байдена – ред.) має такий намір – провести цю телефонну розмову», - зауважив дипломат.

При цьому він висловив упевненість, що «це (розмова глав держав – ред.) відбудеться невдовзі».

Волкер уточнив, що, за його інформацією, питання полягає в тому, щоби внести цей дзвінок у графік Байдена. «І я думаю, що вони хочуть бачити, що є порозуміння між двома сторонами стосовно того, що стоїть на порядку денному», - додав Волкер.

Читайте також: Байдену та Зеленському час провести першу телефонну розмову - Atlantic Council

На його думку, те, що Байден і Зеленський досі не мали розмови, не обов’язково має означати негативні тенденції. «Я не думаю, що це якийсь сигнал для України, але, так чи інакше, є до чого прагнути»,- зауважив він.

У цьому контексті Волкер нагадав, що держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба «мали чудову розмову» телефоном на початку роботи нинішньої адміністрації. Крім того, взаємодія й підтримка України з боку США тривають і навіть посилюється.

Читайте також: Для розмови Зеленського і Байдена треба дуже добре підготувати платформу - Мендель

Як повідомляв Укрінформ, двопартійна група сенаторів США внесла на розгляд Сенату законопроєкт «Про сприяння партнерству в галузі безпеки з Україною та для інших цілей». Закон передбачає, в тому числі, створення Робочої групи США-Європа по Україні, призначення спеціального посланника в питаннях України, а також виділення засобів на посилення оборонних можливостей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-