Верховний Суд назвав дату розгляду позову стосовно відсторонення Тупицького

Верховний Суд назвав дату розгляду позову стосовно відсторонення Тупицького

Укрінформ
Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду призначив на 13 квітня розгляд справи щодо оскарження Указу Президента про відсторонення від посади судді Конституційного суду Олександра Тупицького.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

“Верховний Суд ухвалив прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження у справі та призначити справу до розгляду в судовому засіданні о 12:00 13 квітня 2021 року”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Указі вказано про відсторонення судді з 28 лютого 2021 року строком на один місяць.

Раніше повідомлялося, що позов надійшов 4 березня 2021 року. Ухвалою від 5 березня 2021 року ВС залишив заяву без руху та надав позивачеві строк десять днів із дня отримання цієї ухвали для усунення недоліків.

12 березня від позивача надійшло клопотання про усунення недоліків позовної заяви, зі змісту якого вбачається, що вимоги ухвали суду було виконано.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня 2020 року Президент України підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного суду строком на два місяці. Таке рішення він ухвалив «після отримання та обробки фахівцями Офісу Президента клопотання Офісу Генерального прокурора». Перед тим прокуратура повідомляла, що Тупицький підозрюється в чиненні впливу на свідка шляхом підкупу, у наданні неправдивих свідчень. Справа стосується приватизації Зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

Читайте також: У Верховному суді оскаржують другий указ Президента про відсторонення Тупицького

26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького від посади судді КСУ.

5 січня судді Конституційного суду провели збори у зв'язку з указом Президента про відсторонення Тупицького і ухвалили заяву про неприпустимість недотримання органами державної влади та посадовими особами приписів Конституції, що може призвести до блокування роботи КСУ.

На період відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького на засіданнях Великої палати суду головує його заступник Сергій Головатий. До 4 березня він це здійснював зі свого місця, а потім почав вести засідання з крісла голови КС, чим викликав невдоволення судді Олександра Литвинова. 4 березня він вимагав від Головатого пересісти на своє місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-