Україна і Литва домовилися координувати політику стосовно Білоруської АЕС

Україна і Литва домовилися координувати політику стосовно Білоруської АЕС

Укрінформ
Президенти Литви і України домовилися координувати політику в галузі енергетики, особливо щодо Білоруської атомної електростанції.

Про це глава Литовської держави Гітанас Науседа заявив на спільному з українським колегою Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Науседа зазначив, що і Литва, і Україна прагнуть здобути енергетичну незалежність.

«Ми домовилися скоординувати нашу політику і синхронізацію, особливо стосовно небезпечної Білоруської атомної електростанції. Ми підгримуємо політику України не купувати електроенергію з небезпечної електростанції, і ця наша солідарність долучається до зменшення загроз енергетичної небезпеки», - сказав Науседа.

Він додав, що сьогодні разом з ним в Україну прибула «половина Кабінету міністрів Литви», щоб запевнити українську сторону у прагненні зміцнити двосторонні відносини у сферах безпеки, охорони довкілля та енергетики.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого під час візиту в Україну міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив занепокоєння тим, що білоруська електроенергія потрапляє на український ринок, і це може сприяти розвитку Білоруської АЕС.

Читайте також: Зеленський і Науседа підписали декларацію про європейську перспективу України

У відповідь на це очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що від’єднання української електромережі від білоруської і російської і приєднання до європейської, яке має відбутися до кінця 2023 року, сприятиме енергетичній безпеці України, Європи загалом і Литви зокрема.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-