Офіційний Брюссель заявив про відповідальність Путіна за злочини російської влади

Офіційний Брюссель заявив про відповідальність Путіна за злочини російської влади

Укрінформ
У Єврокомісії офіційно назвали Володимира Путіна, як президента РФ, відповідальним за дії російської влади за протиправні дії в Україні та за агресивну політику проти сусідніх із ЄС країн і держав за його межами.

Про це на брифінгу у Брюсселі заявила речниця Єврокомісії з питань зовнішньої політики й безпеки Набіла Массралі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так вона відповіла на запитання журналістів, чи погоджується високий представник ЄС із вчорашнім твердженням президента США про те, що Путін є вбивцею.

«На жаль, є довгий перелік невдалих та вже скоєних замахів на вбивство, які були здійснені проти критичних та незалежних фігур в Росії, включаючи політиків та журналістів. Багато з цих випадків не були розслідувані, вони залишаються нерозкритими, і нападники не були притягнуті до відповідальності», - зазначила речниця Єврокомісії.

Читайте також: Рубль обвалився після того, як Байден назвав Путіна вбивцею

«У випадку із замахом на вбивство Олексія Навального, а також стосовно замаху на Сергія та Юлію Скрипалів ЄС наклав санкції на тих, хто є залученим до цього, включаючи російських військових, представників розвідки та спеціалізованих російських агенцій з хімічних досліджень. Російська влада також здійснила незаконні дії в Україні і залишила сліди в інших конфліктах по сусідству з ЄС та за його межами. Як президент Російської Федерації Володимир Путін, наприкінці, несе відповідальність за політику російської влади та за її дії», - заявила Массралі.

Читайте також: У Кремлі відреагували на слова Байдена про Путіна-вбивцю

Відповідаючи на додаткове запитання журналістів, чи означає така відповідь, що ЄС погоджується із позицією президента США щодо російського президента, речник ЄС Ерік Мамер наголосив на тому, що Єврокомісія має сталу політику не коментувати коментарі, тож відповідь представниці Єврокомісії містить виключно те, про що вона сказала.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент США Джозеф Байден ствердно відповів на запитання журналіста одного з американських телеканалів, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна «вбивцею».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-