ДБР має надати інформацію про недопуск Тупицького до Конституційного Суду - ОАСК

ДБР має надати інформацію про недопуск Тупицького до Конституційного Суду - ОАСК

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив витребувати у Державного бюро розслідувань інформацію щодо недопуску Олександра Тупицького до будівлі та на територію Конституційного Суду України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

«Під час підготовчого судового засідання ОАСК частково задовольнив клопотання представника Управління Державної охорони України і ухвалив витребувати у слідчого ДБР інформацію, що стосується недопуску позивача – Олександра Тупицького до будівлі та на територію Конституційного Суду України», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Тупицького не пустили на спецзасідання — КСУ

Також зазначається, що ця інформація має бути подана до 30 березня 2021 року. Наступне засідання відбудеться 31 березня.

У суді нагадують, що Тупицький просить Окружний адміністративний суд міста Києва визнати протиправними дії Управління державної охорони щодо недопуску його до виконання ним повноважень голови Конституційного Суду України.

Також він просить суд зобов’язати УДО та осіб, які перебувають на службі в Управлінні, утриматись від вчинення будь-яких перешкод у допуску Тупицького до робочого кабінету у будівлі КСУ, самої будівлі КСУ, а також земельної ділянки, на якій розташована будівля Конституційного Суду.

Як повідомлялося, 29 грудня 2020 року Президент України підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці. Таке рішення він ухвалив «після отримання та обробки фахівцями Офісу Президента клопотання Офісу Генерального прокурора». Перед тим прокуратура повідомляла, що Тупицький підозрюється в чиненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також у наданні неправдивих свідчень. Справа стосується приватизації Зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

Читайте також: У Верховному суді оскаржують другий указ Президента про відсторонення Тупицького

26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного Суду.

5 січня судді Конституційного Суду провели збори у зв'язку з указом президента про відсторонення Тупицького і ухвалили заяву про неприпустимість недотримання органами державної влади та посадовими особами приписів Конституції, що може призвести до блокування роботи КСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-