Засуджена за тероризм «представниця» ОРДЛО заблокувала переговори в політгрупі ТКГ

Засуджена за тероризм «представниця» ОРДЛО заблокувала переговори в політгрупі ТКГ

Укрінформ
Українська сторона в ТКГ відмовилася від роботи через присутність на переговорах «представниці» ОРДЛО - Маї Пирогової, яка засуджена в Україні за тероризм і не входить у групу.

Як передає Укрінформ, про це 17 березня на своїй сторінці в Фейсбуці написав представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

«Ми з самого початку попередили, що якщо засуджена за тероризм Мая Пирогова братиме участь у роботі ТКГ, українська делегація виходить з кімнати (віртуальної) переговорів. Якби Москва і її маріонетки хотіли діалогу, вони б почули нас. Але... Почався звіт політичної підгрупи, громадянка Пирогова поряд з Никаноровою, запрошеної РФ з ОРДО. Українська делегація залишила кімнату», - написав журналіст.

Він наголосив, що присутністю цієї сторонньої громадянки на переговорах звіт політичної групи був заблокований, як і робота самої групи.

«ТКГ почала заслуховувати звіти по інших робочих групах, де немає Пирогової», - зазначив Гармаш.

Читайте також: ТКГ має обговорювати з представниками ОРДЛО тільки дві теми - Гармаш

Як повідомляв Укрінформ, Гармаш вважає, що українська сторона повинна жорсткіше вимагати дотримання формату переговорів у ТКГ, а в разі подальшої участі в них якихось «громадських експертів» допускає свій вихід з делегації України.

За словами Гармаша, на засіданні робочої групи з політичних питань у ТКГ 2 березня нав'язувалося обговорення плану ОРДЛО, чим порушуються Мінські угоди.

В інтерв'ю виданню «Цензор.нет» Гармаш заявив, що Україна в рамках Мінських угод вправі вимагати в ТКГ участі представників ОРДЛО в консультаціях тільки по темі місцевих виборів і самоврядування, а питання безпеки, обміну полоненими, економіки та екології мають вирішуватися з Росією.

16 березня на черговому засіданні ТКГ модератор від ОБСЄ посол П'єр Морель оголосив перерву в засіданні робочої групи з політичних питань у зв'язку з проханням української сторони видалити з групи Маю Пирогову, яку намагалися включити в переговори як «експерта» з Донецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-