Комітет пропонує Раді створити ТСК щодо «плівок Медведчука-Суркова»

Комітет пропонує Раді створити ТСК щодо «плівок Медведчука-Суркова»

Укрінформ
Комітет ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту підтримав створення тимчасової слідчої комісії, яка вивчить все, що стосується плівок Медведчука-Суркова та інших резонансних справ.

Про це сказав у коментарі Укрінформу член комітету від фракції «Слуга народу» Павло Фролов.

«Вісім членів комітету проголосували за, один утримався», - зауважив депутат.

Він уточнив, що до складу комісії увійде депутат Ренат Кузьмін замість Нестора Шуфрича, якого попередньо рекомендували на посаду члена комісії.

До складу комісії увійшли депутати Юрій Мисягін, Віталій Безгін, Олександр Мережко, Олександр Завітневич, Олексій Жмеренецький, Святослав Юраш, Олена Хоменко (усі - члени фракції «Слуга народу»), Ігор Гузь (депутатська група «Партія «За майбутнє»), Микола Люшняк (група «Довіра»).

Фракції партій «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос» кандидатур до складу комісії не подали.

Читайте також: У Раді оприлюднили законопроєкт про денонсацію «харківських угод»

Як повідомляв Укрінформ, проєкт постанови №5243 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України» був зареєстрований 15 березня.

Мета створення ТСК - «встановлення фактів щодо можливих протиправних дій представників державної влади України, спрямованих на співпрацю з державою-агресором та іншу антиукраїнську діяльність».

У пояснювальній записці зазначається, що в ЗМІ опубліковано аудіозаписи, які свідчать про співпрацю представників державної влади України з посадовими особами держави-агресора, зокрема щодо схем постачання електроенергії до анексованого Росією Криму, питання обміну військовополоненими на тимчасово окупованому Донбасі, отримання прибутку ціною державних інтересів, прав та свобод громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-