Акція з портретами російських дипломатів: у МЗС відреагували на ноту Москви

Акція з портретами російських дипломатів: у МЗС відреагували на ноту Москви

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України звернули увагу на реакцію Москви у зв'язку з акцією щодо російських дипломатів у Києві і заявили про відданість неухильному дотриманню вимог Віденської конвенції в частині безпеки іноземного дипломатичного корпусу.

Про це повідомив Укрінформу речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи ноту Москви у зв'язку з акцією у Києві.

«Звернули увагу на реакцію МЗС РФ на фоні нехтування російськими правоохоронцями безпекою українських дипломатичних установ в Росії. Нагадаю, що 19 лютого на співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі було скоєно напад, завдано йому кілька ножових поранень. В установленому порядку МЗС поінформує українські компетентні органи про російську ноту», - зазначив він.

Читайте також: Сім років російської агресії: у МЗС розповіли про наслідки

Ніколенко запевнив, що МЗС України залишається відданим неухильному дотриманню вимог Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 1961 року, зокрема в частині безпеки іноземного дипломатичного корпусу.

Як повідомлялося, 17 березня в МЗС Росії викликали Тимчасового повіреного у справах України в РФ Василя Покотила і висловили йому «рішучий протест» через акцію проти дипломатів посольства Росії в Україні, яка відбулася 16 березня, а посольство Росії в Києві направило в МЗС України ноту протесту.

Вранці у вівторок, 16 березня, в столиці біля місць проживання та роботи російських дипломатів з'явилися плакати, на яких росіяни визнають Крим українським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-