У Раді з’явився законопроєкт, що передбачає звільнення Ситника

У Раді з’явився законопроєкт, що передбачає звільнення Ситника

Укрінформ
У Верховній Раді з'явився оновлений законопроєкт, який передбачає звільнення Артема Ситника з посади директора НАБУ.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, попередню версію законопроєкту відкликано 15 березня, а сьогодні зареєстрували нову, передає Укрінформ.

Документом №5070 "Про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції України" передбачається, що з моменту ухвалення цього закону повноваження директора НАБУ Артема Ситника припиняються у зв'язку з визнанням неконституційним указу про його призначення.

"На виконання Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України “Про призначення А. Ситника директором Національного антикорупційного бюро України” від 28 серпня 2020 року № 9-р встановити, що з дня набрання чинності цим Законом повноваження директора Національного антикорупційного бюро України достроково припиняються", - йдеться у законопроєкті.

Читайте також: У реєстрі корупціонерів Шабуніна немає, а Ситника наразі виключити не вийде — голова НАЗК

Передбачається, що з дня набрання документом чинності розпочинається формування конкурсної комісії і конкурс на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро України. До призначення нового очільника відомства його обов'язки виконує перший заступник директора НАБУ.

Як повідомлялося, 28 серпня 2020 року Конституційний Суд визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника на посаду директора НАБУ.

Читайте також: Рада направила до КСУ законопроєкт щодо НАБУ та Держбюро розслідувань

Велика палата Конституційного Суду 16 вересня 2020 року визнала неконституційними окремі положення закону про НАБУ в частині повноважень Президента призначати директора Бюро.

15 лютого 2021 р. у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №5070 стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-