Якби вибори були зараз: українці назвали лідерів перегонів

Якби вибори були зараз: українці назвали лідерів перегонів

Опитування
Укрінформ
Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, найбільшу підтримку отримала би партія «Слуга народу», а на президентських виборах найбільше голосів у першому турі здобув би Володимир Зеленський, він же перемагає всіх потенційних суперників у другому турі.

Як передає Укрінформ, такими є результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 9 березня 2021 року.

«Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, найбільшу підтримку виборців отримали б політична партія «Слуга народу» (за неї готові віддати свій голос 18% усіх опитаних або 26,5% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме). За партію «Європейська солідарність» готові віддати свій голос відповідно 13% і 20% опитаних, за партію «Опозиційна платформа — За життя» — відповідно 13% і 18%, ВО «Батьківщина» — відповідно 7% і 9%, партію «Сила і честь» — відповідно 4% і 5%, партію «Голос» — відповідно 3% і 3%, ВО «Свобода» — відповідно 2,5% і 3%, партію «Українська стратегія Гройсмана» — відповідно 2% і 3%, Радикальну партію Олега Ляшка — відповідно 2% і 2%, «Партію Шарія» — відповідно 1% і 2%, партію «Громадянська позиція» — відповідно 1% і 1%, партію «Опозиційний блок» — відповідно 1% і 1%, партію «УДАР Віталія Кличка» — відповідно 1% і 1%», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Якби вибори у неділю: Зеленського готові підтримати 24,6% українців

За даними дослідження, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський (19% усіх опитаних або 27% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме).

Мають намір проголосувати за п'ятого президента, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка відповідно 13,5% і 20% опитаних, за співголову фракції ОПЗЖ Юрія Бойка — відповідно 13% і 17%, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко — відповідно 8% і 10%, за лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка — відповідно 5% і 6%, за експрем'єра Володимира Гройсмана — відповідно 2% і 3%, за голову Секретаріату ВО «Свобода» Руслана Кошулинського — відповідно 2% і 3%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка — відповідно 2% і 2%, за Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова — відповідно 1,5% і 2%, за лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка — відповідно 1% і 2%, за колишнього народного депутата з фракції «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула — відповідно 1% і 1%, за мера Києва Віталія Кличка — відповідно 1% і 1%.

Читайте також: Якби вибори були у січні: хто в лідерах президентського рейтингу

У випадку, якби кандидатом від партії ОПЗЖ замість Бойка був Віктр Медведчук, голоси розподілилися б таким чином: Зеленський отримав би 19% голосів серед усіх опитаних або 28% серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, Порошенко — відповідно 13,5% і 20%, Тимошенко — відповідно 8% і 10,5%, Медведчук — відповідно 6% і 8%, Смешко — відповідно 5% і 7%, Гройсман — відповідно 3% і 4%, Разумков — відповідно 3% і 4%, Вілкул — відповідно 2% і 3%, Кошулинський — відповідно 2% і 2,5%, Ляшко — відповідно 2% і 2%, Гриценко — відповідно 1% і 2%, Кличко — відповідно 1% і 1%.

Під час опитування респондентам пропонувалося обрати, за кого з політиків вони проголосували б, якби відбувся другий тур виборів Президента України. Другий тур моделювався за участю чотирьох кандидатів: Зеленський, Бойко, Порошенко, Разумков.

Читайте також: Якби вибори були після Нового року: хто в лідерах президентського рейтингу

Так, Зеленський у випадку електорального суперництва у другому турі з Порошенком, Бойком чи Разумковим стає переможцем президентських виборів. Разумков перемагає Порошенка і Бойка, а Порошенко перемагає у випадку електорального суперництва у другому турі з Бойком.

Дослідження проводилося методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомляв Укрінформ, за даними опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 22-23 лютого 2021 року, якби вибори Президента відбулися найближчим часом, то найбільше українців проголосувало б за чинного главу держави Володимира Зеленського: його підтримали б 23,1% тих, хто має намір голосувати, у парламентському рейтингу лідирує партія «Слуга народу» (19,7% відповідно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-