Арахамія розповів про «теоретичний» варіант коаліції у 320 голосів

Арахамія розповів про «теоретичний» варіант коаліції у 320 голосів

Укрінформ
Лідер депутатської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія вважає теоретичо можливим створення широкої коаліці у парламенті, однак стверджує, що наразі жодних перемовин стосовно коаліційної угоди немає.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо перемовин про створення коаліції з "Батьківщиною".

"Для створення коаліції потрібна коаліційна угода, її потрібно обговорювати на фракції. Потрібна програма. Отже, це тривалий процес. Станом на сьогодні я таких процесів не бачу. Можливо, є розмови, але розмови - це робочий режим. Розмовляти ми можемо роками”,- зауважив Арахамія.

Читайте також: «Слуги» не отримували від жодної фракції пропозицій про коаліційні перемовини – Корнієнко

Водночас лідер фракції монобільшості додав, що представники “Слуги народу” спілкуються не лише з “Батьківщиною” .

“Теоретично можлива велика коаліція. Тобто ми можемо взяти групи “Довіра”, “За майбутнє” та “Батьківщину” і отримати коаліцію в 320 голосів. Однак це виключно теоретичний проєкт”,- додав Арахамія.

Як повідомлялось, про перемовини між “Батьківщиною” та “Слугою народу” стосовно створення коаліції заявляв народний депутат Михайло Волинець.

Читайте також: Єрмак не виключає коаліції «Слуги народу» з іншими фракціями Ради

Про готовність створити коаліцію зі “Слугою народу” в понеділок заявила і лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

"Я можу сказати, що моя пропозиція заради того, щоб зараз врятувати ситуацію, залишається у них на столі. Але це їхнє рішення - продовжити цей хаос, безглуздя і щоденне ухвалення рішень проти національних інтересів або повернутися до відродження величі України, її індустріальної потужності і правильної соціальної політики", - заявила Тимошенко.

Раніше про коаліційні перемовини з фракцією "Слуга народу" заявляла лідер "Голосу" Кіра Рудик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-