Земельні закони, велика приватизація і НАБУ: що планує розглянути Рада

Земельні закони, велика приватизація і НАБУ: що планує розглянути Рада

Укрінформ
Верховна Рада у вівторок планує направити до Конституційного Суду проєкт закону щодо порядку призначення та звільнення директорів Національного антикорупційного бюро і Держбюро розслідувань, а також ухвалити закони, необхідні для запуску земельної реформи.

Як передає Укрінформ, порядок денний засідання оприлюднений на сайті парламенту.

Законопроєкт №5133 "Про внесення змін до статей 85 та 106 Конституції України (щодо порядку призначення на посади та звільнення з посад директора Національного антикорупційного бюро України і директора Державного бюро розслідувань)" запропоновано для включення до порядку денного та направлення на висновок Конституційного Суду.

У другому читанні народні депутати мають намір розглянути проєкти №2194 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин" і №2195 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони".

Читайте також: Звільнення глав НАБУ та Держбюро розслідувань: Рада цього тижня звернеться до КСУ

До розгляду в другому читанні заплановано й законопроєкт №3952 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях".

У порядку денному також законопроєкти №4020 "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" та №4543 "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" щодо приватизації об'єктів великої приватизації".

Парламентарії планують розглянути законопроєкт №4416 "Про внесення змін до Закону України "Про індустріальні парки" щодо спрощення створення та стимулювання діяльності індустріальних парків".

Читайте також: Рада у п'ятницю заслухає Степанова

Порядок денний також передбачає розгляд із пропозиціями Президента Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо перейменування Фонду соціального захисту інвалідів і приведення термінології у відповідність із законодавством у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю".

Народні депутати також можуть розглянути у вівторок законопроєкт №5122 щодо заборони продажу лікарських засобів дітям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-