Кулеба - про статтю WP: Глибоко помилково зводити відносини між Україною та США до однієї розмови

Кулеба - про статтю WP: Глибоко помилково зводити відносини між Україною та США до однієї розмови

Укрінформ
Глава МЗС Дмитро Кулеба відповів на статтю The Washington Post про те, що адміністрація Джо Байдена очікує від Володимира Зеленського більших зусиль у проведенні реформ та в боротьбі з корупцією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі Дмитра Кулеби, наданому УП.

«Редакційна колегія WP, безсумнівно, має право на власний погляд, так само як українські журналісти мають право на власні погляди. Підвищений інтерес до особистої розмови президентів України та США нормальний і зрозумілий, як і кількість конспірологічних теорій, які традиційно супроводжують такі події», - написав очільник МЗС.

За його словами, було б «глибоко помилково» зводити всі українсько-американські відносини до однієї розмови лідерів двох держав: «Факти свідчать про планомірний розвиток діалогу України та США. Я провів телефонну розмову з державним секретарем США вже у перші тижні його перебування на посаді. Невдовзі після цього провели розмову і міністри оборони України та США. Є абсолютно змістовна і широка розмова між нашими країнами з усього спектру питань».

Читайте також: Тейлор: Не варто хвилюватися, що розмова Байдена з Зеленським досі не відбулася

Кулеба висловив переконання, що після низки нещодавніх рішень РНБО неможливо звинуватити Президента України у нерішучості щодо боротьби з корупцією, олігархами та російським впливом. «Лише за останній місяць Володимир Зеленський зробив кроки, про які інші у попередні роки навіть не наважувалися говорити», - наголосив міністр.

«Сигнали, які ми отримуємо від американської сторони після ухвалення цих рішень, діаметрально протилежні припущенням американських і українських журналістів. Наші партнери вважають їх довгоочікуваними кроками, які демонструють відданість керівництва України реформам. Тому немає сенсу вимагати від України чогось, що вона вже робить у власних інтересах без будь-яких зовнішніх порад», - підсумував глава Міністерства закордонних справ.

Читайте також: Маркарова: Впевнена, і візит Байдена до України, і візит Зеленського до США відбудуться

Як повідомлялося, американська газета The Washington Post написала, що адміністрація Джо Байдена очікує від Президента України Володимира Зеленського більших зусиль у проведенні реформ та в боротьбі з корупцією.

У своїй статті WP зазначила, що Президент України має продемонструвати більшу прихильність цій боротьбі. Зокрема, наполягати на судовій реформі, відновити незалежність Нацбанку, виключити будь-які спроби послабити НАБУ, а також недвозначно порвати з Коломойським та підтримати кримінальні обвинувачення проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-