Дубінський залишається заступником голови комітету Ради – Корнієнко

Дубінський залишається заступником голови комітету Ради – Корнієнко

Укрінформ
Народний депутат Олександр Дубінський, виключений із партії «Слуга народу», залишається на посаді заступника голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко на брифінгу у Верховній Раді.

«Парламентська діяльність і партійна - різні абсолютно, вони десь перетинаються по закону, десь не перетинаються. Він є позафракційним народним депутатом, він виключений із фракції партії «Слуга народу». Відповідно, заступником голови комітету він залишається, працює, вносить ініціативи і закони», - сказав Корнієнко.

За його словами, Дубінський останнім часом відчував певні незручності від того, що потрібно служити партійним правилам.

«А він хотів проводити якісь конференції свої незаплановані, приймати якісь рішення, не узгоджені з керівництвом партії. Тому ми йому відкрили шлях у велику або малу політику, як він уже вирішить... Тепер зелений колір не тяжіє над паном Дубінським, далі він може обирати будь-який з інших кольорів», - сказав голова партії.

Корнієнко також зауважив, що керівництво «Слуги народу», а також Президент Володимир Зеленський неодноразово спілкувалися з Дубінським перед тим, як ухвалити рішення про виключення із фракції та партії.

«Обсяги розмов, які були в пана Дубінського з паном Арахамією, зі мною, з Президентом України на фракції, - із них можна створити вже невеликий гостросюжетний фільм десь години на дві, може, серіал. Неодноразово ці розмови були, вони призвели до того, до чого призвели - до проведення якихось невстановлених конференцій і прийняття на них рішень всупереч статуту. Тому далі було таке рішення прийнято», - заявив Корнієнко.

Читайте також: «Слуги народу» Київщини назвали неприпустимим призначення Дубінського до керівного органу партії

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня стало відомо, що Дубінського виключили із партії «Слуга народу» за порушення статуту та непокору керівним органам партії.

Напередодні члени Київської обласної організації партії «Слуга Народу» на позачерговій конференції обрали головою народного депутата Андрія Мотовиловця замість Дубінського.

1 лютого Дубінського, який потрапив під санкції США, вирішили виключити з фракції «Слуга народу».

При цьому Дубінський закликав колег, які його підтримали, залишатися у фракції.

Дубінський є також заступником голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

11 січня Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США ввів додаткові санкції проти семи фізичних осіб і чотирьох організацій, які є частиною «російської мережі зарубіжного впливу», пов'язаної з народним депутатом Андрієм Деркачем.

Санкції введені проти колишніх українських чиновників Костянтина Кулика, Олександра Оніщенка, Андрія Теліженка, а також Дубінського, який оприлюднив так звані «плівки Деркача».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-