Президент Литви може виступити в Раді цього тижня – Разумков

Президент Литви може виступити в Раді цього тижня – Разумков

Укрінформ
Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа може виступити у Верховній Раді під час перебування в Україні з робочим візитом у четвер.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформував Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання погоджувальної ради в понеділок.

«У четвер в Україні буде пан Науседа - це Президент Литовської Республіки. Було звернення до Верховної Ради України з пропозицією виступу пана Науседи в стінах парламенту», - сказав Разумков.

Спікер зазначив, що обговорив це з представниками депутатських фракцій та груп і вони підтримали таку ініціативу.

«Я думаю, що ми зможемо організувати цей процес, оскільки Литва є постійним нашим партнером, партнером як в рамках діяльності на майданчиках ПАРЄ, в рамках «Балтік+» і багато інших міжнародних організаціях, а також це є надійний партнер, з яким ми проходимо ті виклики, які сьогодні стоять перед Україною, перед Європою і в тому числі перед світом. Тому що нас єднає багато спільного і в історії, і, я впевнений, в майбутньому», - підкреслив Голова ВР.

Читайте також: Польща і Литва хочуть оновити програму «Східного партнерства»

Як повідомлялося, у грудні Президент Володимир Зеленський обговорив із Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою питання протидії поширенню COVID-19 та роботу України для досягнення миру на Донбасі й реалізації домовленостей минулорічного Паризького саміту «нормандської четвірки». Зеленський також запросив Гітанаса Науседу з дружиною приїхати з офіційним візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-