Суд сьогодні візьметься за протоколи НАЗК щодо Тупицького

Суд сьогодні візьметься за протоколи НАЗК щодо Тупицького

Укрінформ
Голосіївський районний суд міста Києва розгляне протоколи про адміністративне порушення щодо колишнього голови Конституційного Суду України (КСУ) Олександра Тупицького у понеділок, 15 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

НАЗК зазначає, що судове засідання призначене на 17:00, суддею визначено Олександра Колдіна. Участь у засіданні планує взяти голова НАЗК Олександр Новіков.

Читайте також: НАЗК склало 6 протоколів на чотирьох суддів КСУ — Новіков

Як повідомлялося, 2 березня голова НАЗК направив до суду 2 протоколи про адміністративне порушення щодо колишнього голови КСУ Тупицького. Протоколи стосуються ознак конфлікту інтересів під час ухвалення рішення стосовно неконституційності е-декларування та щодо умисного незазначення в декларації ділянки, розташованої в Криму. Відповідальність за ці порушення передбачена ч. 4 ст. 172–6 (Порушення вимог фінансового контролю) та ч. 2 ст. 172–7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

29 грудня 2020 року Президент України підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. 26 лютого 2021 року він продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-