Шмигаль перерахував найбільші здобутки уряду і команди «Слуги народу»

Шмигаль перерахував найбільші здобутки уряду і команди «Слуги народу»

Укрінформ
Нинішня влада в державі має унікальний шанс суттєво змінити Україну і зробити її заможною та успішною, а тому треба максимально використати ті можливості, що є в команди "Слуги народу".

Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, виступаючи на з'їзді партії "Слуги народу" в суботу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цьогоріч ми будемо святкувати 30-річчя Незалежності України. Це вагомий ювілей. Доросла країна, дорослі люди. За 30 років Україна мала багато гарних історичних шансів для розвитку, якими не завжди могла скористатися. Сьогодні ми маємо унікальний шанс використати ті можливості, які є в нашої команди, і зробити для нашої держави максимально добрі речі, які дозволять через 20-50 років сказати нашим дітям, що саме команда "Слуги народу" зробила Україну успішною, заможною європейською країною", - сказав Шмигаль.

За його словами, нині перед українською владою і, зокрема перед урядом, стоїть ціла низка викликів. Це і війна на Донбасі, і боротьба з пандемією коронавірусу, і виконання програмних обіцянок, і реалізація системних структурних реформ. Для цього потрібна злагоджена робота усіх гілок влади, а також центру і регіонів.

Шмигаль зазначив, що найбільший виклик на сьогодні - це пандемія коронавірусу. Але Україна гідно його долає. "Ми маємо більше як 60 тисяч ліжок для хворих на ковід, ми підготували медичну систему і працюватимемо й надалі", - сказав Прем'єр.

Читайте також: Президент назвав надважливі закони для України

Серед здобутків уряду і команди "Слуги народу" Шмигаль також назвав створення Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства аграрної політики та продовольства України, збереження макроекономічної стабільності попри коронакризу, реалізацію низки соціальних проєктів та масштабного проєкту "Велике будівництво".

"Ми також запроваджуємо проєкти державно-приватного партнерства, яких не було за 30 років: концесія портів, автобанів. Ми будемо створювати фондовий ринок, розпочали роботу над запровадженням накопичувальної пенсійної системи. За ініціативи Президента ми завершили реформу децентралізації і передали регіонам все необхідне - землі і кошти місцевим громадам", - розповів Шмигаль.

Він підкреслив, що уряд сьогодні як ніколи тісно співпрацює з усіма органами влади. "Ми відкриті до співпраці з Верховною Радою та регіонами", - наголосив Прем'єр.

Як повідомлялося, у суботу, 13 березня, проходить 11-й з'їзд політичної партії "Слуга народу". На ньому, зокрема, присутні Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-