Україна може запропонувати свій досвід у відновленні інфраструктури Афганістану - Жовква

Україна може запропонувати свій досвід у відновленні інфраструктури Афганістану - Жовква

Укрінформ
Україна може запропонувати свій досвід у відновленні інфраструктури Афганістану та збільшити постачання української агропромислової продукції.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква під час зустрічі з радником Президента Ісламської Республіки Афганістан Кабіром Ханом Ісахелем, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"Заступник керівника Офісу Президента відзначив можливості для збільшення постачання української агропромислової продукції до Афганістану, що може сприяти забезпеченню продовольчої безпеки. Він також висловив наміри української сторони брати участь у реалізації інфраструктурних проєктів в Афганістані з використанням наявного досвіду роботи в країні", - йдеться у повідомленні.

За словами Жовкви, Україна має необхідні знання про Афганістан та досвід і готова взяти участь у відновленні й модернізації залізниць, шосе, об’єктів енергетики.

Читайте також: Відкриття Центру протидії дезінформації: Україна ретельно вивчила досвід НАТО і ЄС - Жовква

За інформацією пресслужби, співрозмовники обговорили широке коло питань двостороннього порядку денного, включно з посиленням торговельно-економічної співпраці та співробітництва у військово-технічній сфері. Було відзначено успішне проведення напередодні другого засідання Українсько-афганської спільної міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва та досягнення низки домовленостей щодо поглиблення економічної взаємодії між двома країнами.

Читайте також: Жовква і посол Італії обговорили доступ України до COVID-вакцин

Під час зустрічі йшлося про політично-безпекову ситуацію в Ісламській Республіці Афганістан та зусилля афганської влади, спрямовані на просування внутрішньоафганського діалогу.

«В Україні уважно стежать за позитивними змінами в Афганістані. Ми поділяємо налаштованість афганської сторони на поглиблення двосторонніх відносин. Настав час для активізації політичного діалогу та організації подальших двосторонніх контактів на найвищому рівні. Ми серйозно налаштовані розвивати нашу торговельну та економічну співпрацю, відновлювати двосторонній товарообіг», – наголосив Жовква.

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-