РФ розповсюджує фейки про нібито наступ українських військових на Донбасі - Данілов

РФ розповсюджує фейки про нібито наступ українських військових на Донбасі - Данілов

Укрінформ
На Донбасі останнім часом спостерігається загострення, однак ситуація є контрольованою українськими військовими. Водночас Російська Федерація тиражує фейки про начебто можливий наступ ЗСУ на Донецьк та Луганськ.

Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дійсно, у нас на території Донецької та Луганської області відбувається загострення, у нас збільшилась кількість обстрілів, але ми не можемо сказати, що це критична ситуація, ситуація повністю контрольована. Останнім часом РФ розповідає дезінформацію, що нібито українські війська от завтра-післязавтра підуть в наступ і наступом будуть брати Донецьк, Луганськ, що не відповідає дійсності. Це така собі психологічна атака медійна іде», - зазначив Данілов.

Читайте також: Данілов назвав «якоюсь мантрою» повідомлення російських ЗМІ про «наступ на Донбас 15 березня»

Він нагадав, що боротьба з дезінформацією була одним з питань, який розглядала РНБО на останньому засіданні та ухвалила рішення про створення Центру протидії дезінформації.

«Створення центру при Апараті Ради (РНБО – ред.) дасть нам можливість боротися з тою дезінформацією, яка останнім часом збільшилася в рази, тому що моніторинг ЗМІ в Апараті відбувається на постійній основі упродовж 1,5 років і ми кожен день розуміємо, що відбувається», - запевнив очільник РНБО.

Читайте також: Данілов: Поширення російських наративів несе небезпеку у світі

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про створення Центру протидії дезінформації, який розпочне роботу з наступного тижня. До роботи Центру долучатимуться працівники розвідспільноти, відповідних міністерств та відомств. Керівник Центру буде призначений указом Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-