МЗС: якщо Росія продовжить агресію — санкції треба посилити

МЗС: якщо Росія продовжить агресію — санкції треба посилити

Укрінформ
Рішення про продовження санкцій за російську агресію є беззаперечним свідченням того, що Європейський Союз залишається надійним партнером України у її боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

МЗС вітає рішення Ради Європейського Союзу продовжити на наступні 6 місяців - до 15 вересня 2021 року - термін дії персональних санкцій щодо 177 фізичних та 48 юридичних осіб у зв’язку із їхніми діями, що підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України.

Зазначене рішення є беззаперечним свідченням того, що Європейський Союз залишається надійним партнером України у її боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності, наголошують у МЗС.

Російська Федерація має негайно припинити агресію проти України і повернутися до виконання своїх міжнародно-правових та політичних зобов’язань, заявляють дипломати.

У разі подальшого продовження та ескалації Росією агресивних дій щодо України, реакція міжнародної спільноти має бути адекватною, а санкції посилені, підкреслюють у МЗС.

Читайте також: Санкції та суди проти РФ: Зеленський просить послів активно працювати з країнами-партнерами

Персональні санкції ЄС (замороження активів та обмеження права на в’їзд і пересування територією держав-членів ЄС) були вперше запроваджені 17 березня 2014 року рішенням Ради ЄС 2014/145/CFSP стосовно російських та українських посадовців, чиї дії поставили під загрозу територіальну цілісність і суверенітет України й призвели до їх підриву. Перший санкційний список включив 21 особу. У подальшому список розширювався за рахунок включення до нього додаткових фізичних, а також юридичних осіб і утворень, які сприяли підриву територіальної цілісності України. 1 жовтня 2020 року Рада ЄС ухвалила рішення, яким запровадила обмежувальні заходи щодо двох осіб та чотирьох компаній, причетних до будівництва Керченського залізничного мосту. Станом на березень 2021 року, режим персональних санкцій ЄС за дії, що підривають та загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, поширено на 177 фізичних осіб та 48 організацій. Термін дії згаданих обмежувальних заходів Євросоюзу продовжується кожних півроку на 6 місяців відповідним рішенням Ради ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-