У Chatham House спрогнозували безвіз України з Британією

У Chatham House спрогнозували безвіз України з Британією

Укрінформ
Українські дипломати активно працюють над вирішенням питання щодо візової лібералізації з Великою Британією, однак цей процес не буде швидким, і результат можливий у середньостроковій перспективі.

Такий прогноз висловила голова Українського форуму у програмі Chatham House (Лондон) Орися Луцевич на пресконференції в Укрінформі.

Вона зауважила, що питання візової лібералізації є "дуже політично чутливими" для Великої Британії на тлі виходу країни з ЄС, в якому міграційні питання відігравали досить велику роль. У цьому контексті Луцевич нагадала, що британська Консервативна партія, лідер якої Борис Джонсон наразі є прем’єр-міністром, обіцяла захистити країну від напливу мігрантів. За її словами, держава вже зараз потерпає від цього, оскільки стикнулася з браком медсестер і представників інших професій.

Читайте також: Для українців почав діяти безвіз із п'ятьма карибськими островами

«Щодо питання (візової лібералізації – ред.) з Україною, то українська дипломатична служба активно працює над цим, але, як на мене, воно може бути вирішене тільки у середньостроковій перспективі. За основу може бути взята дорожня карта спрощення візового режиму, яка була з ЄС, але цей процес не буде швидким», - сказала Луцевич.

Коментуючи нинішню ситуацію з британськими візами, вона констатувала, що «ціна візи є доволі високою, її теж потрібно зменшувати і видавати на довший період, безумовно».

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив у інтерв’ю 13 січня, що Україна веде переговори з Великою Британією про спрощення візового режиму, який є одним з найжорсткіших у світі, однак про його скасування поки що не йдеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-