У Bellingcat заявили про спекуляції у ЗМІ щодо їхнього розслідування

У Bellingcat заявили про спекуляції у ЗМІ щодо їхнього розслідування

Укрінформ
Представник міжнародної організації розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв заявив про спекуляції в українських медіа та наполягає, що наразі не може давати коментарі щодо розслідувань, які тривають.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав на своїй сторінці у Твіттері.

"Я бачу багато спекуляцій в українських ЗМІ про наше розслідування, що продовжується. Прошу звернути увагу, що більшість повідомлень неправдиві або базуються на брехливій або бажаній інформації. Так, ми працюємо над багатьма розслідуваннями одночасно, але ми не знаємо результату, поки не завершимо", - зазначив Грозєв.

Він також підкреслив, що розслідування, які тривають, не коментуються, і попросив українських журналістів не звертатися до нього за коментарями та інтерв'ю.

Читайте також: Bellingcat виграв суд у Нідерландах проти агентства, пов'язаного з «кухарем Путіна»

Раніше низка ЗМІ повідомила, що міжнародна група Bellingcat розслідує зрив масштабної спецоперації із затримання в Білорусі бійців російської ПВК "Вагнер", які брали участь у бойових діях на Донбасі та воювали проти ЗСУ.

У четвер журналіст Юрій Бутусов заявив, що розслідувач з Bellingcat Христо Грозєв 10 березня провів у Києві зйомки для свого фільму-розслідування.

Як повідомлялося, 18 серпня 2020 року Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Читайте також: У справі «вагнерівців» допитали Єрмака – очільник ДБР

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами операції із затримання бойовиків ПВК "Вагнера", яка була зірвана через ймовірний витік інформації після наради у Глави держави, спланованою дезінформаційною кампанією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-