Росія не піде на повномасштабне вторгнення в Україну – Резніков

Росія не піде на повномасштабне вторгнення в Україну – Резніков

Укрінформ
Російська Федерація не має ні економічних, ні військових спроможностей утримувати територію України у разі спроби окупації.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю Obozrevatel заявив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, відповідаючи на питання чи може Росія піти на повномасштабне вторгнення.

«Ні. По-перше, вони економічно не готові, по-друге, та українська армія, яка є у нас на сьогодні, – небо і земля з тою, що була до 2014 року. Це відроджена практично з нуля оновлена армія з дуже серйозним ідеологічно-патріотичним настроєм. Не забуваймо, у нас через війну з 2014-го року пройшло пів мільйона вояків, які нині мають справжній військовий досвід. Вони знають, як пахне порох, що таке кров і втрата товариша на полі бою. Це 500 тисяч мобілізаційного потенціалу України», - наголосив Резніков, додавши, що до цієї чисельності потрібно додати 250 тисяч військовослужбовців ЗСУ, 50 тис бійців Нацгвардії та тисячі патріотично налаштованих українців.

На думку віцепремєра, навіть якщо РФ піде на відкрите вторгнення, її потужностей не вистачить, аби утримати всю територію України

«Скільки вся армія Росії? Півтора мільйона. Але в них більш ніж 100 млн населення, плюс своя велика територія. Вони не можуть привезти їх усіх на кордон з Україною, щоб відкрито розпочати війну і вторгнутись на нашу територію під своїми прапорами.

Навіть уявимо, якщо вони підуть на відкрите вторгнення – що отримають? Українську націю, яка готова тотально захищати свою землю. Кожен зі зброєю в руках захищатиме свою домівку та вулицю. Навіть якщо вони кудись і проскочать танковим ударом, що далі? Якими військовими контингентами утримуватимуть цю територію?», - наголосив Резніков.

Читайте також: Росія звинувачує Україну в невиконанні «Мінська», щоб Захід зняв санкції – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков на брифінгу для держав-членів ООН заявив, що Російська Федерація здійснює мілітаризацію Криму, використовуючи його як базу для експансії на Балкани, Близький Схід та Середземномор’я.

За його словами, Росія також вчиняє масштабний воєнний злочин, системно змінюючи склад населення Криму, тим самим порушуючи Конвенцію про захист цивільного населення під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-