Глави МЗС Британії й країн Балтії домовилися про співпрацю щодо України та Білорусі

Глави МЗС Британії й країн Балтії домовилися про співпрацю щодо України та Білорусі

Укрінформ
Міністри закордонних справ Великої Британії, Латвії, Литви та Естонії в ході зустрічі, що відбулася в середу в Таллінні, домовилися підтримувати Україну у відновленні її територіальної цілісності, а також тримати ситуацію в Білорусі у центрі міжнародної уваги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МЗС Естонії.

Зазначається, що на зустрічі були присутні міністри закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб, Естонії міністр Єва-Марія Лійметс, Латвії Едгар Рінкевичс і Литви Габріеліус Ландсбергіс.

Міністри обговорили Росію, Китай, Україну та Білорусь, а також більш широкі питання регіональної безпеки та взаємного захисту.

«Я наголосила своїм колегам, що необхідно продовжувати допомагати країнам Східного партнерства на обраному ними шляху демократичних реформ, участі громадянського суспільства та модернізації економіки. Ми також повинні підтримати Україну у відновленні її територіальної цілісності і тримати ситуацію в Білорусі в центрі міжнародної уваги», - зазначила Лійметс.

Міністри також досягнули домовленості про подальше зміцнення співробітництва в НАТО, обговорювалися трансатлантичні відносини та питання клімату.

«У питаннях кіберпростору ми наголосили на важливості практичного співробітництва і обміну інформацією між країнами-однодумцями, бо, працюючи разом, ми краще захищені від загроз», - наголосила Лійметс.

Читайте також: РФ використовує «заморожені конфлікти» для втручання у внутрішні справи сусідів – розвідка Литви

Як повідомляв Укрінформ, у лютому міністри закордонних справ України та Естонії Дмитро Кулеба і Єва-Марія Лійметс обговорили політику ЄС щодо Російської Федерації напередодні засідання Ради міністрів ЄС, присвяченого цій темі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-