Україна має стати цікавим ринком для іноземних інвестицій - Єрмак

Україна має стати цікавим ринком для іноземних інвестицій - Єрмак

Укрінформ
Українська влада прагне залучити інституційних і приватних інвесторів, аби Україна могла стати цікавим ринком для іноземних інвестицій.

На цьому наголосив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на зустрічі з послами країн «Великої двадцятки» (G20), повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Ми хочемо залучити інституційних і приватних інвесторів для того, щоб Україна могла стати цікавим ринком для іноземних інвестицій, підвищуючи свій людський потенціал шляхом напрацювання досвіду, знань, умінь і зв’язків. Ми будемо здійснювати поїздки та представляти Україну на всіх континентах і будемо раді, якщо ви зможете сприяти налагодженню контактів з вашими інвестиційними фондами та інститутами фінансового розвитку», – наголосив Єрмак, звертаючись до послів країн G20.

Читайте також: Єрмак провів першу зустріч у розширеному складі з послами G20

Водночас заступник керівника ОП Юлія Свириденко анонсувала запровадження інструментів для полегшення доступу бізнесу до кредитних ресурсів, а також створення агентства з іноземних інвестицій.

Вона також висловила переконання, що Україна в найближчі місяці зможе успішно розв'язати ключові питання у переговорах з Міжнародним валютним фондом.

Свириденко зауважила, що Офіс Президента та уряд фокусують свою увагу на політиці боротьби з корупцією, реформі фіскальної служби, судовій реформі. Вона також наголосила на важливості зменшення впливу олігархів на українську економіку.

Читайте також: Експерт прогнозує, що ВВП України цьогоріч зросте на 4,3%

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня 2020 року МВФ та український уряд досягли попередньої домовленості щодо запуску нової програми кредитування для України в режимі Stand-By. Домовленість передбачає виділення 5 млрд дол. та розрахована на 18 місяців.

При цьому у фонді підкреслили, що програма допоможе Україні ефективно подолати наслідки коронавірусної кризи в економіці та у сфері охорони здоров'я.

Читайте також: Мінфін не розглядає сценаріїв, за яких співпраця з МВФ не буде продовжена - Марченко

У період з грудня минулого року по 13 лютого МВФ проводив перегляд програми Stand-by, однак угоди на рівні персоналу досягнуто не було. Україна, зі свого боку, пообіцяла вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-