Єрмак провів першу зустріч у розширеному складі з послами G20

Єрмак провів першу зустріч у розширеному складі з послами G20

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч із послами країн «Великої двадцятки» (G20).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

"Віднині консультації в такому складі відбуватимуться регулярно", - заявили в ОП.

Як зазначається, Єрмак розповів дипломатам про ситуацію на Донбасі. За його словами, протягом кількох місяців від початку запровадження режиму припинення вогню це було надзвичайно великим здобутком, адже за цей час вдалося зберегти життя багатьох українських військових. Але віднедавна режим тиші дедалі частіше порушується з боку супротивника, через що Україна втрачає бійців.

Читайте також: Єрмак – про ситуацію на Донбасі: План миру лежить на столі

У цьому зв'язку керівник ОП наголосив на важливості дотримання режиму припинення вогню як принципової умови для просування в переговорах у нормандському та мінському форматах.

"Для цього обговорюватимуться додаткові заходи для посилення контролю за режимом припинення вогню, зокрема в безпековій робочій групі Тристоронньої контактної групи", - наголосили в ОП.

Зазначається, що Єрмак подякував партнерам України з Нормандської четвірки – Франції та Німеччині - за пропозиції та зусилля у питанні досягнення миру на Донбасі. Він повідомив, що найближчим часом відбудеться відеоконференція радників лідерів держав – учасниць нормандського формату, на якій обговорюватиметься врегулювання конфлікту.

Про оперативну ситуацію на Донбасі дипломатам розповів заступник керівника ОП Роман Машовець.

Читайте також: Окупанти 21 раз порушили «тишу» - відкривали вогонь із заборонених мінометів

Під час зустрічі глава ОП також поінформував послів про проведення в Україні напередодні 30-річчя незалежності установчого саміту Кримської платформи, яку ініціював Президент Володимир Зеленський. Він висловив сподівання на присутність на цьому важливому заході великої кількості партнерів і друзів України.

Заступник керівника ОП Ігор Жовква додав, що Кримська платформа, до участі у якій запрошені лідери країн G20, є передусім інструментом для повернення питання щодо Криму в міжнародний порядок денний.

«Президент Володимир Зеленський хоче говорити про конкретні інструменти з деокупації Криму, захисту прав людей, які живуть на півострові. Україна хоче представити робочий інструмент, і ми дуже активно працюємо над розробкою цього інструменту цілодобово», – наголосив Жовква.

Читайте також: У МінТОТ назвали одне з найбільших завдань до «Кримської платформи»

За словами Андрія Єрмака, команда Президента з великою перспективою дивиться на розширення дипломатичних, політичних, економічних горизонтів взаємодії з країнами «Великої двадцятки». Він запропонував розглянути можливості та нові варіанти участі України у регіональних форматах для більшої інтеграції із сусідніми європейськими державами, налагодити роботу з сусідами на Чорному морі на найвищому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-