З’їзд знову не зміг обрати суддю КСУ – процедуру почнуть спочатку

З’їзд знову не зміг обрати суддю КСУ – процедуру почнуть спочатку

Укрінформ
ХVІІІ з’їзд суддів України не зміг обрати суддю Конституційного Cуду.

Про це повідомив головуючий на з’їзді суддів Богдан Моніч, повідомоляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, не змогли ми обрати суддю Конституційного суду. Тому, очевидно, буде оголошуватися новий конкурс і відповідно будемо починати процедуру спочатку», - сказав Моніч після оголошення результатів повторного таємного голосування за суддю КСУ.

Так, у бюлетень для повторного голосування за суддю Конституційного Cуду було внесено двох кандидатів - голову Херсонського апеляційного суду Олександра Коровайка та суддю Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду Олександра Прокопенка.

За результатами голосування Олександр Коровайко отримав 134 голоси, а кандидатуру Олександра Прокопенка підтримали 109 делегатів.

Як повідомлялося, під час голосування за суддю Конституційного суду України жоден із 7 претендентів на посаду судді КСУ не набрав необхідної кількості голосів

Читайте також: Суд переніс розгляд протоколів щодо суддів КСУ через неявку відповідачів - НАЗК

, тому вирішили проводити другий тур серед двох суддів, котрі отримали найбільшу кількість голосів підтримки.

ХVІІІ з’їзд суддів України проходить у Києві у «Президент Готелі» і триватиме до 11 березня.

На обговорення з’їзду винесені питання про обрання членів Вищої ради правосуддя, про обрання Ради суддів України (РСУ), про призначення судді Конституційного Суду.

Читайте також: Посли G7 закликають відкласти призначення до ВРП та Конституційного Суду

Окрім того, планується заслухати звіт РСУ про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів та інформацію голови Державної судової адміністрації про її діяльність, зокрема, щодо організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів судової влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-