У Раді ініціюють меморандум стратегічного партнерства з Конгресом США

У Раді ініціюють меморандум стратегічного партнерства з Конгресом США

Укрінформ
Заступниця Голови ВР Олена Кондратюк ініціює підготовку Меморандуму стратегічного партнерства між Верховною Радою і Конгресом США.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила під час виступу на Київському безпековому форумі «12 пунктів стратегічного партнерства США та України», повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Вона відзначила, що 2021 рік - рік 30-ї річниці Незалежності України, проголошеної у Верховній Раді, а також встановлення дипломатичних відносин між Україною та США.

«Тому було б глибоко символічним, щоб 2021-й став роком активної реалізації нашого стратегічного партнерства, зокрема, міжпарламентського. І сьогодні, з нагоди 30-річчя Незалежності України та українсько-американських відносин, я хочу ініціювати підготовку Меморандуму стратегічного партнерства між Верховною Радою і Конгресом США», - зазначила Кондратюк.

Читайте також: Монопольні кола ведуть кампанію з дискредитації реформ в Україні – Квін

На її переконання, такий документ посилить підписаний 15 червня 2017 року у Вашингтоні Меморандум про співробітництво між найвищими законодавчими органами України та США, надасть нового подиху і окреслить реальні кроки міжпарламентської взаємодії.

На думку Кондратюк, Верховна Рада цього скликання здатна зробити дуже серйозні кроки у системній розбудові українсько-американської міжпарламентської взаємодії, яка може стати прикладом для всієї системи українсько-американських двосторонніх відносин.

«Верховна Рада і Конгрес США мають відігравати ключову роль у справі протидії російському агресору, реалізації ефективної і жорсткої санкційної політики аж до повного звільнення української землі від окупантів, включно з Кримом і частиною Донецької і Луганської областей. У наданні Україні вже найближчим часом реального Плану дій для членства в НАТО», - переконана вона.

Читайте також: У МінТОТ назвали одне з найбільших завдань до «Кримської платформи»

За словами заступниці Голови ВР, дуже важливою є консолідація і синхронізація спільних зусиль з метою імплементації та розширення санкцій проти Російської Федерації та підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

«Це також забезпечення максимального врахування інтересів України в процесі узгодження обома палатами Конгресу кошторису та напрямів допомоги Україні. Спільна протидія спорудженню російського газопроводу “Північний потік - 2” та ухвалення законодавства про запровадження цільових санкцій проти компаній, що беруть участь у реалізації цього геополітичного, а не економічного проєкту», - уточнила вона.

Читайте також: Тейлор: Не варто хвилюватися, що розмова Байдена з Зеленським досі не відбулася

Кондратюк також подякувала американським партнерам за послідовну підтримку на шляху утвердження незалежності України, розбудови демократії та антикорупційних органів, формування громадянського суспільства.

Вона висловила окрему вдячність від імені парламенту й керівництва Верховної Ради за спільну успішну реалізацію програм і проєктів USAID РАДА, спрямованих на втілення парламентської реформи.

Насамкінець Кондратюк закликала українську владу врахувати підготовлений Київським безпековим форумом програмний документ «12 пунктів стратегічного партнерства США та України».

Як повідомлося, спеціальне засідання Київського безпекового форуму проходить 10 березня у столиці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-