Україна ініціюватиме нові формати співпраці зі США – Маркарова

Україна ініціюватиме нові формати співпраці зі США – Маркарова

Укрінформ
Київ буде ініціювати нові формати співпраці зі США, зокрема у сфері протидії пропаганді та кібератакам, також обидві країни мають посилити співпрацю і санкційну політику щодо Росії.

Про це заявила новопризначена посол України у США Оксана Маркарова під час Київського

безпекового форуму, організованого фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», передає Укрінформ.

«Стратегічне партнерство України і США базується на спільних цінностях і принципах. Ці принципи є демократичними, вони мають глибоке коріння в обох наших народах, а значить, мають і велике майбутнє. І саме через ці принципи ми зараз атаковані однією і тією ж країною – Росією», – сказала посол.

Маркарова наголосила, що Україна веде боротьбу як проти військової агресії Росії, так і всередині країни: за рівні правила гри, чесне правосуддя, верховенство права тощо.

Читайте також: Маркарова розповіла, чим Україна може бути цінна для США як партнер

«Цей шлях трансформації України в ринкову демократичну країну, на жаль, не був і не буде легким і прямолінійним. Однак завжди в Україні буде достатньо і реформаторів, і політичної волі, і сумлінного бізнесу, і найголовніше – громадянського суспільства, які разом з нашими міжнародними партнерами, зокрема зі США, які будуть допомагати, радити, підштовхувати, іноді критикувати, але разом іти тяжким шляхом до цього успіху», – сказала вона.

«Успіх цієї боротьби важливий не тільки для нас – він важливий для всього світу», – наголосила посол.

Маркарова також відзначила заяви нової американської адміністрації, яка хоче повернути глобальне лідерство Сполучених Штатів у захисті демократії у світі.

Читайте також: Байден готовий підштовхувати Україну до реформ, навіть у жорсткій формі – Пайфер

«Україна, мабуть, – найкраще місце, де США можуть продемонструвати таке лідерство, захистивши демократію, за яку ми боремось. Тому що Україна з Кримом, з деокупованим Донбасом, Україна, у якій встановився мир, економічно сильна Україна, з верховенством права і сильними інституціями, Україна-член НАТО і ЄС – саме це не тільки запорука нашого успіху, це запорука безпеки і розвитку Європи і всього чорноморського регіону», – підкреслила Маркарова.

Новопризначена посол України в США наголосила, що обидві країни мають посилити співпрацю, санкційну політику по відношенню до Росії, безпеку в регіоні через вступ України до НАТО. Для цього існуючі формати співпраці будуть наповнені новим змістом.

Читайте також: Україна сподівається на підтримку США у відновленні миру на Донбасі та руху до НАТО – посол

«Ми також будемо ініціювати нові формати, зокрема, в тих нових питаннях – а це стосується і протидії пропаганді, кібератакам, в яких вже Україні є що дати світу і нашому стратегічному партнеру, тому що ми зазнали цих проблем першими, ми знайшли, як з ними боротися, і створили запобіжники по деяких з них», – резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 25 лютого підписав Указ про призначення Оксани Маркарової Надзвичайним і Повноважним Послом України в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-